IONUȚ & DARIUS: Experiența cu trotinetele Bolt

O nouă metodă de transport a fost adăugată în orașul nostru, și anume trotinetele electrice, un mijloc de transport foarte eficient, care poate fi accesat la orice oră, doar cu o simplă aplicație.

Experiența cu trotinetele Bolt a fost una foarte interesantă. Prin utilizarea lor, am pus în practică regulile de circulație pe care le-am învățat, iar responsabilitatea față de ceilalți participanți ai traficului a crescut.

Pentru folosirea în siguranță a trotinetelor electrice, Bolt colaborează cu autoritățile locale și naționale la stabilirea de reguli de bună utilizare și la comunicarea acestora către clienți. La prima utilizare, aplicația arată instrucțiunile de folosire a trotinetelor electrice și modul în care acestea trebuie să fie parcate la finalul curselor.

Foto: Ionuț Mihali

Limita de vârstă minimă necesară pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranță, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți pasageri pe o trotinetă.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze modul Începător atunci când folosesc o  trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație.

Trotinetele reprezintă un mijloc rapid și accesibil de transport, care ajută la decongestionarea traficului din oraș. De aceea, și parcarea acestora este foarte importantă pentru menținerea străzilor și spațiilor pietonale accesibile.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,65 lei pe minut. Cei care vor să o folosească trebuie să-și descarce aplicația Bolt pentru serviciile de transport la cerere. Pentru parcarea trontinetelor în afara zonelor desemnate, se aplică o sancțiune de 150 lei.

Cel mai probabil, această metodaă de transport se va diversifica în viitor și va fi tot mai aleasă de oameni, pentru evitarea traficului la orele de vârf, dar mai ales pentru că este mult mai ecologică.

IONUȚ MIHALI, DARIUS RAD

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: