TRUPE DE ELITĂ 2024: Pasiunea cultivată din clasa pregătitoare

LOGOPAPER VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL ELEVI AI COLEGIULUI ONISIFOR GHIBU CARE S-AU CALIFICAT ÎN ETAPELE SUPERIOARE, REGIONALE ȘI NAȚIONALE, ALE OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR CURENT, 2023-2024. CITIȚI ÎN CONTINUARE OPINIILE NATALIEI TĂUTAN,LOCUL I PE JUDEȚ LA OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZĂ, CALIFICATĂ LA FAZA NAȚIONALĂ.

NATALIA TĂUTAN

Ce loc ocupă în existența ta de elev disciplina Limba engleză?

NATALIA: Pentru mine, Limba engleză a fost mereu importantă, deoarece știam că mă va ajuta în viitor să comunic dacă merg în vacanțe în alte țări.

Cum și când a început pasiunea ta pentru Engleză?

NATALIA: Pasiunea mea pentru Engleză a început în clasa pregătitoare, când ne-a fost introdusă Engleza la școală. Mi s-a părut interesant și mă pricepeam cu ușurință. Această pasiune s-a întărit în momentul în care am început să scriu compuneri ca să intru la clasa de intensiv. Îmi plăcea să scriu și să vorbesc în engleză, deci știam că este alegerea potrivită pentru mine.

În ce fel te pregătești la acest obiect, în mod curent, pentru orele de la școală?

NATALIA: Pentru această materie eu mă pregătesc citind cărți în engleză, lucrând fișe, făcându-mi temele și fiind activă la ore.

Care este secretul reușitei tale?

NATALIA: Nu pot să îl numesc secret, dar un lucru care m-a ajutat a fost să nu renunț. Deși uneori materia mi se părea grea sau obositoare, am găsit variante să mă ajut și să rămân motivată. Nu este ușor, dar cu răbdare și determinare, totul este posibil.

Cine te susține și ce te motivează?

NATALIA: Mereu am fost susținută intensiv de părinții și bunicii mei, care mereu au crezut în mine și au fost alături de mine la bine și la rău. Mama m-a motivat cel mai mult să învăț engleză când eram mică, făcând engleza un obiect care îmi era drag să îl învăț și să îl descopăr cu adevărat. De asemenea, și doamna profesoară de engleză a fost alături de mine pe tot parcursul olimpiadei, susținându-mă și având încredere în mine.

Cum se desfășoară pregătirea ta pentru etapa superioară a concursului?

NATALIA: Pregătirea pentru etapa națională merge bine. Lucrez câteva ore pe zi, și la școală, și acasă. După, munca îmi este verificată de doamna profesoară, care se asigură că totul este OK și mă corectează unde greșesc.

Ce participări și rezultate ai mai avut la concursuri de profil?

NATALIA: Am mai fost la Olimpiada de Religie Ortodoxă, dar rezultatele nu au fost cele dorite. Aceasta este prima olimpiadă la care m-am calificat la etapa națională. Am mai fost la concursul Formidabilii în clasa a VII-a, la care am luat 100 de puncte la etapa națională.

În ce fel îți petreci timpul liber?

NATALIA: Îmi place să îmi petrec timpul liber citind, desenând, făcând brățări și mergând la pescuit cu părinții mei.

Dorești să faci o carieră pe linia acestui obiect de studiu? Ce meserii te pot aștepta în acest sens?

NATALIA: Nu, deoarece eu aș dori să devin paramedic, dar știu că limba engleză mă va ajuta în acest domeniu.

Un mesaj de încheiere pentru profesorii și elevii de la CN Onisifor Ghibu.

NATALIA: Continuați să visați și să încercați oportunități noi! Învățați din greșeli!

Prof. LUCIA CIGHIR

Leave a comment