TRUPE DE ELITĂ 2024: Iubesc să stau în prezența Lui Dumnezeu

LOGOPAPER VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL ELEVI AI COLEGIULUI ONISIFOR GHIBU CARE S-AU CALIFICAT ÎN ETAPELE SUPERIOARE, REGIONALE ȘI NAȚIONALE, ALE OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR CURENT, 2024-2024. I CONTINUARE CITIȚI OPINIILE SOFIEI GHENȚ, LOCUL I PE JUDEȚ LA OLIMPIADA DE RELIGIE ORTODOXĂ.

Elev: Sofia Ghenț

Clasa: a VII-a F

Disciplină / Obiect: Religie, cult ortodox

Concurs: Olimpiada nationala de religie, faza judeteana

Premiu / Loc obținut / Punctaj: Locul I, 98.5 puncte

Prof. îndrumător: Perțe Călin

Diriginte: Cipleu Nicoleta

Sofia Ghenț

Ce loc ocupă în existența ta de elev disciplina Religie .?

Pentru mine Religia are un rol esențial în viata mea de elev, întrucât ma ajuta sa ma formez ca om cât și sa îmi dezvolt cunoștințele mele legate de Dumnezeu.

Cum și când a început pasiunea ta pentru Religie ?

Pasiunea pentru Religie a existat dintotdeauna în mine, iubind de mica sa merg la biserica și sa stau în prezenta lui Dumnezeu. Mereu mi-a plăcut sa citesc carti legate de acesta materie, iar din clasa a VI-a am descoperit plăcerea de a scrie despre Dumnezeu,fiind incurajata si îndrumată de domnul profesor Perte Călin  și astfel religia devenind o mare pasiune, plăcere pentru mine.

În ce fel te pregătești la acest obiect, în mod curent, pentru orele de la școală?

 Îmi place sa învăț pentru ora de religie citind din manuale,carti, cât și scriind diferite compuneri.

Care este secretul reușitei tale?

Pot spune ca principalul secret al reusitei mele este Dumnezeu, credința puternica in El care mi-a dat puterea sa nu renunț, cât și munca depusa în fiecare zi.

Cine te susține și ce te motivează?

Dintotdeauna am fost susținuta de mama mea, fiind cea care mi-a insuflat încă de mica dragostea fata de Dumnezeu, ea mi-a fost mereu alături și m-a încurajat  în tot ceea ce am făcut. De asemenea si domnul profesor a fost cel care m-a făcut sa prind și mai mult drag fata de aceasta materie, ajutându-ma și indrumandu-ma mereu.

Cum se desfășoară pregătirea ta pentru etapa superioară a concursului?

 Pentru etapa nationala ma pregătesc cu mult drag, zilnic, citind din manuale cât și din diferite carti.

Ce participări și rezultate ai mai avut la concursuri de profil?

Tot anul acesta am participat la olimpiada de limba germana unde am reușit sa obțin premiul I. Totodată anul trecut cu ajutorul lui Dumnezeu am obținut locul I tot la olimpiada de religie, reușind sa obțin la etapa nationala un premiu special, anul acesta fiind a doua oară când am ocazia sa particip la faza  nationala.

În ce fel îți petreci timpul liber:

În timpul liber îmi place sa ascult muzica, sa ies cu prietena mea și sa citesc .

Dorești să faci o carieră pe linia acestui obiect de studiu? Ce meserii te pot aștepta în acest sens?

Mi-ar plăcea mult sa urmez o meserie care sa aibă legătură cu religia, dar și cu limbile străine, în special germana, deoarece mi-as dori ca pe viitor sa devin profesoara.

Un mesaj de încheiere pentru profesorii și elevii de la CN Onisifor Ghibu.

  Va mulțumesc,dragi profesori pentru toată susținerea și încrederea acordata, vă mulțumesc pentru fiecare lucrul pe care l-am învățat  de-a lungul anilor de gimnaziu.

Dragi colegi continuați sa credeți în visul vostru, nu renunțați niciodată oricât de greu este,puneti-l mai înainte de toate pe Dumnezeu și sa nu uitați niciodată de grija ce trebuie sa o aveți fata de semenul vostru. ; „Privegheati stati tari în credința,îmbărbătati-va, intariti-vă. Toate ale voastre cu dragoste sa se facă.” ( I Corinteni 16, 13-14 )

Prof. Călin Perțe

Leave a comment