TRUPE DE ELITĂ 2024: Călătoriți cu nădejde, credință și dragoste!

LOGOPAPER VĂ PREZINTĂ ÎN SERIAL ELEVI AI COLEGIULUI ONISIFOR GHIBU CARE S-AU CALIFICAT ÎN ETAPELE SUPERIOARE, REGIONALE ȘI NAȚIONALE, ALE OLIMPIADELOR ȘI CONCURSURILOR ȘCOLARE ÎN ANUL ȘCOLAR CURENT, 2023-2024. IN CONTINUARE CITIȚI OPINIILE ILINCĂI MEHES, LOCUL I PE JUDEȚ LA OLIMPIADA DE RELIGIE ORTODOXĂ.

Elev: Méhes Daria-Ilinca

Clasa: a X-a D

Disciplină: Religie, cultul Ortodox

Concurs: Olimpiada Națională de Religie, Faza Județeană

Loc obținut: Locul I, 94, 5 puncte

Prof. îndrumător: Perțe Călin

Diriginte: Târb Claudia

Daria Ilinca Mehes

Ce loc ocupă în existența ta de elev disciplina Religie?

 Ilinca: Religia, ca obiect de studiu, ocupă un loc important în pregătirea mea şcolară. Având în vedere specificul acestei discipline, este lesne de înțeles că aceasta oferă ocazia de a-ți răspunde la marile întrebări legate de existență, moralitate, libertăți, dar este în acelaşi timp şi un bun prilej de a-ți forma o vastă cultură.

Cum și când a început pasiunea ta pentru Religie?

Ilinca: Fiind o dimensiune existențială a vieții, religia a făcut parte mereu din universul meu, însă, ca materie de studiu, a devenit o pasiune în momentul în care am întâlnit un profesor de asemenea pasionat, dl prof. Perțe Câlin, care a ştiut să-mi identifice potențialul şi să mă încurajeze în acest demers.

În ce fel te pregătești la acest obiect, în mod curent, pentru orele de la școală?

Ilinca: Aprofundez materia în timpul liber, lecturând cărțile unor scriitori din domeniu.

Care este secretul reușitei tale?

Ilinca: Reuşita mea cred că se datorează în primul rând lui Dumnezeu care mi-a luminat mintea şi apoi felului în care dl profesor mi-a insuflat încrederea că pot mult mai mult decât credeam eu ca pot.

Cine te susține și ce te motivează?

Ilinca: Mă susține şi mă motivează dorința de a arăta tuturor, aşa cum mi-a spus o altă doamnă profesoară dragă mie, că “orice soldat are bastonul de mareşal în traistă”, că atunci când un elev este încurajat şi i se oferă încredere, el “prinde aripi” şi “zboară”, etalându-şi întreg potențialul.

Cum se desfășoară pregătirea ta pentru etapa superioară a concursului?

Ilinca: Pregătirea mea pentru etapa națională se desfăşoară zilnic, cu multă plăcere şi sub atenta îndrumare a celor care mă susțin.

Ce participări și rezultate ai mai avut la concursuri de profil?

Ilinca:  Tot anul acesta am participat la etapa județeană a Concursului “Cultură şi spiritualitate românească” unde, conform punctajului, am obținut mențiune.

În ce fel îți petreci timpul liber?

Ilinca: Timpul liber mi-l petrec acasă, la țară, pictând icoane pe lemn, scriind poezii şi explorând natura alături de o adevărată armată de prieteni necuvântători: pisici, găini, iepuraşi şi căprioare.

Dorești să faci o carieră pe linia acestui obiect de studiu? Ce meserii te pot aștepta în acest sens?

Ilinca: Sunt pasionată de chimie şi biologie şi țintesc o carieră în domeniul medical, dar experiența religioasă dobândită îmi va fi călăuzitoare.

Un mesaj de încheiere pentru profesorii și elevii de la CN Onisifor Ghibu.

Ilinca: Dragii mei profesori, vă mulțumesc că m-ați primit în această şcoală cu atâta bunăvoință şi deschidere. Apreciez enorm sprijinul oferit în formarea mea, calitatea demersului didactic de care am beneficiat, dar şi modelul de omenie şi  integritate pe care mi l-ați pus la dispoziție.

Colegiul Național Onisifor Ghibu este un mediu prielnic, familial, empatic şi stimulator, în care orice elev se poate dezvolta armonios pe toate palierele de interes.

Dragi colegi, “îndrăzniți” (Ioan 16:33), călătoriți prin viață cu nădejde, credință şi dragoste, lăsați-vă luminați de Lumina Învierii şi aplecați-vă la nevoile semenilor voştri!

Prof. Călin Perţe

Leave a comment