DENISA: Cine spune că transformarea nu poate fi prin educație?

Într-un oraș zguduit de violență și segregare rasială, în care mulți văd doar dezolare și pierdere, o profesoară de liceu și un grup de elevi își transformă destinul și comunitatea prin puterea scrisului și a empatiei. Aceasta este povestea uimitoare a Freedom Writers.

Acesta ar fi pe scurt subiectul filmului, lansat în anul 2007, regizat de Richard LaGravenese, pe care am avut privilegiul să îl urmăresc alături de colegii mei în timpul orei de Română, în completarea temei Prietenia și familia.

Sursă imagine: Pinterest

Este povestea reală a unei profesoare de liceu și a elevilor săi din Long Beach, California, care, prin puterea scrisului și a empatiei, își schimbă viețile și comunitatea. Prin intermediul educației și solidarității, ei depășesc obstacolele sociale și descoperă puterea de a-și crea propriul destin. Această poveste captivantă demonstrează că transformarea profundă este posibilă prin educație și înțelegere reciprocă.

Școala din România nu se confruntă cu probleme rasiale, dar își are totuși problemele ei: relaționarea cu profesorii, relații conflictuale între adolescenți, bullying, consum de droguri.

Personal, mi-aș dori să pot aduce în viața mea câteva din elementele văzute din film, anume: empatie profesor – elev, să existe o relație deschisă fără a-ți tremura picioarele atunci când te trece la tablă sau cand face prezența, profesorilor să le pese de tine și să se implice în viața ta, pentru a te ajuta, în fine, sinceritatea și curajul elevilor de a-și exprima problemele si a le confrunta.

DENISA OROSZ

DENISA OROSZ

Leave a comment