Când începe anul şcolar în diferite colţuri ale lumii

Dacă şcolile din emisfera nordică îşi deschid porţile la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie, unităţile şcolare din emisfera sudică a planetei îşi primesc elevii la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, datorită vremii calde din această perioadă.

În Belgia, Bulgaria şi Germania anul şcolar începe în lunile august sau septembrie. Şcolile din Italia încep tot în prima lună de toamnă, însă cele mai prestigioase unităţi de învătământ cer elevilor să înceapă şcoala înainte cu o săptămână de deschiderea oficială a anului. În Rusia, școala începe de ”Ziua Cunoștințelor”, în data de 1 septembrie, consacrată în 1935.

În Australia, începutul anului şcolar este la sfârşitul lunii ianuarie sau în primele zile ale lunii februarie, depinzând de partea Australiei despre care vorbim. Anul şcolar debutează în Noua Zeelandă în data de 1 februarie, dacă nu corespunde cu o zi de vineri, sâmbătă sau duminică şi în cadrul ceremoniei de inaugurare a anului şcolar au loc dansuri războinice, cântece şi discursuri preluate din cultura populaţiei indigene Maori. Samoa deschide anul şcolar în 1 martie.

Atât în Statele Unite ale Americii cât şi în Canada, anul şcolar începe după Ziua Muncii, care se sărbătoreşte în prima zi de luni din luna septembrie. Datorită temperaturilor ridicate din Costa Rica, anul şcolar începe în luna februarie, de obicei. Ministerul Educaţiei schimbă în fiecare an data de începere a şcolii pentru a asigura 200 de zile calendaristice destinate studiului.

În India anul şcolar începe în lunile aprilie sau iulie, în funcţie de tradiţiile locale. Copiii care încep clasa întâi sunt aştepţi în sălile de studiu cu rechizite, dulciuri şi cu umbrele colorate, pentru că în aceeaşi perioadă începe sezonul musonic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: