ALEXANDRU LASCU: Prin șoaptele vântului

Nu pot să spun că am fost un copil de țară, că stăteam acolo cu zilele – mai mult mergeam în vizite de o zi la rudele tatălui meu.

Un loc mi-a marcat profund copilăria: Cărăndeni. Acolo locuiește mătușa tatălui meu, Mărioara.  Satul și împrejurimile lui sunt o splendoare vie și strălucitoare.

Timpul trecea atât de frumos, încât cu greu mă puteam despărți de locurile acelea. Parfumul mărului din grădina mătușii Mărioara încă îl simt, de parcă s-ar afla chiar aici lângă mine. Gustul merelor și al prunelor, darurile naturii pentru sătean, era delicios. Prunele le culegeam și mătușa le punea la fermentat, să facă țuică. Eu zburdam prin curtea ei, fericit de tot ce mă-nconjoară, printre păsările care cântau simfonia veșniciei.

Rostogolitul prin iarba umedă și crudă verde încă îmi aduce aminte de bucuria și libertatea pe care o aveam eu, chiar atunci, fiu al naturii. Jocurile cu copiii vecinei (în special fotbalul) și râsetele noastre vor rămâne mereu în memoria mea.Poate încă se mai aud prin șoaptele vântului…

Satul și natura vor rămâne mereu în noi, în ADN-ul, în sângele nostru. Pentru mine, clipele petrecute în sat sunt unele de neuitat, care vor rămâne pentru totdeauna nu numai în mintea mea, dar și în sufletul meu.

De aceea consider satul a fi un glob de cristal, plin cu amintiri nemuritoare.

ALEXANDRU LASCU

alex lascu

ALEXANDRU LASCU

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: