Vezi mai bine noaptea

Te trezești înainte de răsărit. Fiecare dintre noi trebuie să treacă întâi prin întuneric pentru a ajunge la lumină.

Pășești prin lume fără să vrei și, în ciuda acestui lucru, tot ce faci în viață e o alegere. Acele alegeri indică modul de viață pe care-l vei avea și, cu cât începi mai repede să înțelegi asta, cu atât vei prelua mai repede controlul asupra vieții tale. Vei putea să îți direcționezi viața spre ceea ce ai vrea să fie ea.

Ești obligat de multe ori să suporți rutina, zilele ploioase, supărările altor oameni – trecători și ei prin lume, de altfel, grijile, amărăciunile, bârfele… La un moment dat, realizezi că ziua e un univers alb-negru, iar noaptea – doar o tentă mai închisă de non-culoare. Noaptea apare să îți limpezească mintea, după ce un apus însângerat de emoții și trăiri ți-a scăldat trupul. Ziua se stinge ca o lumânare și doar luna, pupila albă a nopții, mai veghează asupra ta.

E tăcere, de parcă ai intrat în mormânt, și totuși se mai zărește pe cer o lumină: stele, lună, poate un felinar ce s-a înălțat și el din umbră.

Și stai și te uiți spre cer și crezi că totu-i cenușă, că n-o să se termine niciodată acea „suferință dureros de dulce”.

Deodată, îți vezi reflexia – o stea. Strălucește… în întuneric, adică ține capul sus în cele mai teribile momente. Omule, degeaba trăiești în lumină, că tot ce-i frumos poți vedea doar în nocturn. În beznă, lucrurile devin mai clare, prind contur și cu toții devenim parcă mai buni.

Vorbești cu luna. Doar ea te mai ascultă. E vocea ta interioară ce te îndeamnă să visezi, să crezi în tine. Pe vise nu se depune praful. Tu – chiar și atunci când simți că nu mai poți – mai poți puțin. Ești mai tare decât crezi, chiar dacă și umbra te-a părăsit în întuneric.

Celebrează fiecare clipă a vieții tale! Oferă bucurie celor din jur! Transformă panoramicul în veselie! Trăiește momentul, salvează trecutul și cucerește viitorul, pentru că ce nu trăiești acum se va sparge în cioburi de stele.

Prin genele luminii se ascunde sufletul.

Fiecare nouă zi este o șansă de a-ți schimba viața. Șanse nu există decât atunci când încetezi să-ți utilizezi talentele interioare. Nu renunța niciodată la vise, deoarece ele reprezintă proiectarea ta în viitor la un moment dat.

Întotdeauna este prea devreme pentru a renunța, dar niciodată prea târziu să schimbi ceva. Schimbarea vine din noi.

Noaptea se spulberă încet și răsăritul îți oferă un nou zâmbet. Atunci când ești sigur pe tine, totul începe să prindă culoare și, astfel, tot ce vedeai cândva alb-negru, va fi pastelat de reveriile tale. Nu lăsa lacrima sufletului să te inunde.

Știu, e greu, dar viața nu a fost făcută să fie ușoară, ci experimentată.

Cineva, acolo sus, nu doarme niciodată! Ai curaj! O să treacă!

Ține minte că tu ești o stea. Și ea doar în întuneric poate crea. Lumină, speranță, putere.

ANTONIA DRIMUȘ

ANTONIA DRIMUȘ

Antonia Drimuș este elevă în clasa a IX-a A, secția Filologie – Engleză Intensiv, la Colegiul Național Onisifor Ghibu Oradea, clasa prof. Alexandru Popoviciu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: