GEORGIANA: Uniformă anti-bullying

Uniformele școlare – un subiect destul de controversat în ultimii ani. Foarte multe opinii, unii sunt pro, unii sunt contra, iar restul sunt indiferenți.

Totuși, majoritatea ar răspunde afirmativ daca cineva i-ar întreba daca sunt de acord sa se scoată uniformele școlare.

Din punctul meu de vedere, uniforma școlara are avantaje si dezavantaje. Unul dintre avantaje ar fi ca economisești timp dimineața, dat fiind ca știi cu ce trebuie sa te îmbraci. Un alt avantaj ar fi reducerea bullying-ului in scoli bazat pe hainele purtate sau stilul vestimentar adoptat.

Un dezavantaj ar putea fi ca foarte multe persoane se exprima prin hainele pe care le poarta, iar in acest caz uniforma școlara reprezintă un impediment.

Consider ca uniforma școlara ar trebui sa fie opționala pentru fiecare elev, întrucât aceștia se vor putea simți mai liberi din acest punct de vedere. Daca impui cu strictețe ceva, cresc șansele ca regulile sa nu fie respectate, dar daca decizia aparține fiecărui individ (elev), cresc șansele ca lucrurile sa se desfășoare in armonie.

În acest sens, am cerut si opinia unui elev din clasa a IX-a B, care se declară contra purtării uniformei școlare. Motivul: considera ca uniforma este „un lucru inutil, care ne face sa arătam ca niște clone sau ca niște deținuți”.

Pe de alta parte, solicitând opinia unui părinte privind uniforma școlara, acesta a fost categoric pentru. Acesta susține ca este pro uniforme școlare întrucât purtarea acestora de către elevi reduce discriminarea pe considerente de ordin social (bogați vs. săraci).

Foto: Georgiana Caba

Părintele afirmă ca elevii ar trebui să poarte cu mândrie uniforma școlară, deoarece este o perioadă unică și semnificativă în viața lor, care le reconfirmă statutul de elev.

GEORGIANA CABA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: