TEODORA & ANDREEA: Experiența pandemiei în Germania

Se pare că în fiecare zi restricțiile datorate pandemiei se amplifică. După cum bine știți, atât în Oradea, cât și în alte județe, s-au închis școlile, elevii făcând ore online, dar din păcate situația nu stă foarte bine nici pe plan european.

Zilele trecute, Germania a declarat stare de urgență, iar noi am reușit să luăm legătura cu un fost elev al colegiului nostru, actualmente aflat în Germania.

Bogdan este un tânăr în vârstă de 20 de ani din Oradea, stabilit de șapte ani în Germania, unde urmează cursurile unei școli postliceale pentru coordonarea transporturilor de mărfuri. În prezent, în paralel cu școala, acesta lucrează la o firmă de transport din Germania (Craiss).

Înainte de valul 2, într-un KFC din Germania. Sursă foto: arhiva personală Bogdan

Acesta ne-a declarat că în Pforzheim, orașul în care locuiește, unii oameni nu prea cred cu adevărat în acest virus, dar se conformează regulilor.

Din ce ne-a comunicat Bogdan și am observat și în presă, la Berlin au fost persoane care au ieșit în stradă, fiind nemulțumite de anumite restricții.

La fel ca în unele regiuni din România, s-au închis toate terasele și restaurantele și se interzice întâlnirea a mai mult de două persoane cu domicilii diferite, o alternativă pentru restaurante fiind livrarea la domiciliu.

Bogdan se bucură într-o oarecare măsură că l-a prins pandemia în țara sa de adopție, datorită faptului că nu erau atât de multe restricții la fel ca în România, precum declarațiile semnate cu precizarea destinației călătoriei.

Pe de altă parte, statul german ajută firmele care au suferit și suferă  pierderi datorate pandemiei, plătind până la 75% din banii pierduți.

La locul de muncă, Bogdan trebuie să poarte mască până ajunge în biroul său, dar și în momentele în care se deplasează de la birou, în orice împrejurare, cu excepția statului pe scaun.

TEODORA NICORICI, ANDREEA MOZA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: