SARA: Adolescenții ascunși sub o marcă

Tinerii de azi sunt deseori asociați cu dorința puternică de a avea lucruri materiale și de a fi în pas cu moda. Această dorință poate fi alimentată de mai mulți factori, inclusiv de presiunea socială, de a se conforma unui anumit standard, din dorința de a fi acceptați și de a face parte dintr-un anumit grup, dar și de influența mass-media.

Una dintre cauzele pentru care adolescenții sunt atrași de lucruri materiale este datorată unei satisfacții imediate, care dispare rapid. Un obiect scump sau de marcă poate fi privit ca un semn al succesului sau al statutului social, ceea ce poate crește încrederea în sine. În plus, obiectele materiale pot fi un mod de a-și exprima personalitatea și stilul de viață.

Cu toate acestea, dorința de a avea lucruri materiale poate fi o sursă de presiune financiară și poate duce la comportamente nesănătoase sau chiar la cleptomanie.

Cum să fii cool

O altă cauză pentru care adolescenții pot fi atrași de modă și de a imita ceea ce consideră a fi cool sau trendy este datorată dorinței de a fi acceptați de anumite grupuri și de a face parte dintr-un anumit cerc social. Totodată, a fi diferit sau a avea o părere proprie poate fi adesea privit cu suspiciune sau chiar cu ostilitate.

Această presiune socială de a fi în pas cu moda și cu anumite grupuri poate duce la pierderea identității și a individualității. Un exemplu de film care urmărește acest subiect este Mean Girls, regizat de Mark Waters. Filmul urmărește povestea unei adolescente, Cady Heron, care se mută din Africa într-un oraș din Statele Unite și începe să meargă la liceul local.

La început, Cady se simte izolată și nu se integrează în niciun grup. Totuși, după ce începe să fie prietenă cu două fete populare din liceu. Ea își schimbă stilul și începe să-și schimbe și comportamentul pentru a se integra în acel grup. În final, Cady realizează că a ajuns să-și piardă propria identitate.

Această peliculă arată cât de ușor poate fi pentru adolescenți să-și piardă direcția pe care și-o doresc în viață, totul din cauza presiunii sociale si a dorinței de a fi acceptați în anumite grupuri.

SARA GAVRIȘ

SARA GAVRIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: