IOANA & DAIANA: Război total în luna lui Marte

Filmele de acțiune sunt prezente oriunde în lume. Și măcar o dată ar fi trebuit să fi văzut unul – nu din cauză că îți plac sau nu, ci din faptul că, uitându-te la televizor, la un moment dat vei fi dat peste un film de acțiune.

Majoritatea filmelor de acțiune sunt americane, de la Hollywood – aceștia sunt pricepuți să facă spectacol – entertaiment.

Așadar, ca orice tip de artă, există o clasificare, după plăcerea personală sau după încasări. Filme de acțiune precum Rambo sau Eroi de sacrificiu sunt primele care îmi vin în minte. Chiar dacă nu sunt printre cele mai bune, fac parte din categoria de filme de acțiune.

În orice caz, un film de acțiune care va apărea în cursul acestei luni la cinema este John Wick 4, continuare a celorlalte filme: John Wick , John Wick 2, John Wick 3: Parabellum.

Această serie de filme de acțiune este caracterizată prin faptul că este mult mai antrenantă decât alte filme din această categorie. Filmul are pe scenă lumea asasinilor, descoperind povestea personajului principal, John Wick.

Astfel, în primul film ne este prezentat personajul, al doilea – intrarea mai adâncă în lumea asasinilor cu un gust de răzbunare, iar al treilea este, precum spune și titlul, un război total. („Dacă vrei pace, pregătește-te de război” = Sivis pacem, parabellum)

Al patrulea film, care se va lansa pe 24 martie în cinematografe, va continua povestea din al treilea film, și este descris în următorul fel: John Wick descoperă un mod de a distruge Înaltul Consiliu. Dar înainte de a-și câștiga libertatea, Wick trebuie să se lupte cu un nou inamic cu alianțe puternice de pe tot globul și forțe care transformă prieteni vechi în inamici (descriere din primul trailer).

Sursă imagine: INSTAGRAM/ JOHNWICK.DE

În prezent, seria John Wick continuă cu un serial și film spin-off, seria limitată The Continental (cu altă garnitură de actori și fără Keanu Reeves) și filmul Balerina. De asemenea, o a cincea continuare este deja în lucru.

John Wick este creat de Derek Colstad, Lionsgate Entertaiment, regizat de Chad Stahelski, producător David Leitch.

Actori

John Wick: Keanu Reeves, William Dafoe, Adrianne Palicki, Michael Nyqvist, Alfie Allen, Lance
Reddick și Dean Winters

John Wick Chapter 2: Keanu Reeves, Common, Riccardo Scamarcio, Laurence Fishburne, Ruby Rose, Bridget Moynahan, Lance Reddick, Franco Nero, cu John Leguizamo și Ian McShane

John Wick Chapter 3: Parabellum: Keanu Reeves, Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Saïd Taghmaoui, Jerome Flynn, Mason Mantzoukas, Tobias Segal, Boban Marjanovic, cu Anjelica Huston, și Ian McShane

John Wick Chapter 4: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Scott Adkins, și Ian McShane

Fun Facts

  1. Keanu Reeves este responsabil pentru numele filmului. Filmul John Wick a fost intitulat pentru prima oară Scorn (dispreț), dar Reeves a fost atât de implicat în numele personajului, încât spunea tuturor că lucrează la un film John Wick. Astfel, regizorii decid să schimbe numele filmului.
  2. Numele de John Wick este de fapt un omagiu bunicului lui Kolstad, cu același nume. Și nu cum am fi tentați să credem că vine de la wicked (rău) sau wick (fitil).
  3. Reeves nu a fost prima opțiune pentru film. Regizorul a avut în minte pe Paul Newman. Nu este nici el o variantă rea pentru un asasin.
  4. Regizorul a putut să-și vândă scenariul despre un ucigaș căutând răzbunare, iar Reeves a găsit proiectul, implicându-se împreună cu Kolstad la scenariu. Împreună au putut să formeze personajul John Wick.
  5. Scena luptei din club a fost memorată de Keanu Reeves. El era răcit cu febră când filma secvența. Chiar dacă se simțea rău, a memorat scena și a filmat-o corect.
  6. Leitch a plecat din grupa regizorilor și a găsit, de asemenea, succes. Următoarele filme John Wick, au fost create fără el și a continuat solo. Leicth creează alte filme de succes, debutul său fiind cu Atomic Blonde în 2017. În plus, creează și două blockbusters – Deadpool 2 și Hobbs & Shaw.

IOANA IOVA, DAIANA BUCUREAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: