ALEXANDRA: Un Edgar Allan Poe așa cum nu l-ați văzut niciodată

Dorești să devii un detectiv care să dezlege misterul unei crime în confortul casei tale? Filmul Ochiul albastru închis îți oferă această șansă, în care să anchetezi un caz tulburător chiar de pe canapea. 

Augustus Landor este un detectiv veteran adus să rezolve cazul sinuciderii a unui cadet de la academia militară americană West Point. Însă ajuns la locul faptei indiciile găsite schimbă cursul anchetei. Situația se complică. Trupul neînsuflețit al cadetului a fost profanat la morgă, fiindu-i furată literalmente inima. Oare să fie vorba de răzbunare? 

Dornic să rezolve cazul, un cadet de la academia militară îi sare în ajutor lui Augustus Landor. Cadetul este chiar celebru poet american Edgar Allan Poe, cunoscut pentru operele sale macabre ceea ce se potrivește perfect cu cadrul sinistru și întunecat al filmului. Chiar dacă la început ajutorul acestuia pare inutil, în final joacă un rol important în relevarea adevărului. 

Filmul durează două ore și 8 minute, dar fiecare secundă te face să te îndoiești de orice fărâmă de informație pe care ai aflat-o, suspectând fiecare personaj. 

Povestea filmului este inspirata de romanul lui Louis Bayard Ochiul albastru închis. Autorul este cunoscut pentru pasiunea lui pentru poetul Edgar Allan Poe, în acest film aducându-i un omagiu prin personajul tânărului cadet care reușește în final să rezolve misterul crimei de la academia West Point.

În rolul lui Augustus Landor joacă cunoscutul actor american Christian Bale. Tânărul Edgar Allan Poe este portretizat de actorul Harry Melling. Alte nume mari care dă viață personajelor din film sunt: Gillian Anderson, Robert Duvall și Toby Jones.

Artwork: Alexandra Cuc

Filmul Ochiul albastru închis a fost lansat  la data de 23 decembrie 2022 pe platforma de streaming Netflix. 

Dacă vrei să afli cine a fost autorul din spatele crimei de la West Point te invit să vizionezi filmul. Te previn: finalul va răsturna orice teorie pe care ți-ai format-o pe parcursul anchetei.

ALEXANDRA CUC

ALEXANDRA CUC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: