MĂDĂLINA & DENISA: Maramureș, plai cu flori

De-a lungul timpului, am auzit de la foarte multe persoane despre o zonă frumoasă a țării noastre, Maramureșul, așa că în vară am decis să vizităm Maramureșul și obiectivele despre care am aflat numai lucruri frumoase.

Cimitirul Vesel din Săpânța este unul dintre obiectivele turistice din România faimos pentru crucile mormintelor viu colorate, dar și mesajele inscripționate lăsate la vederea turiștilor. Am observat că toate crucile au fundalul albastru, dar si alte pete de culoare specific maramureșene. Ghidul care ne-a prezentat istoria cimitirului ne-a spus că albastrul este culoarea specifică zonei ,denumită „Albastru de Săpânța”, și de aceea toate au fundalul albastru. 

În simbolistica maramureșeană, culoarea roșie specifică pasiune, galbenul înseamnă fertilitate, verdele reprezintă viața, iar negrul simbolizează moartea.

După ce am văzut cimitirul, ne-am gândit să mergem la o renumită pensiune din județul Maramureș, Pensiunea Păcoastă, care de la prima vedere ne-a impresionat și ne-a bucurat că am ales să ne cazăm aici.

Cum ajungeți aici?

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant Păstrăvăria Mara, de care aparține piscina, și urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Drumul pậnă aici sus la pensiune este destul de dificil, iar faptul ca e spre varful coastei îl face si mai greu. Ne-a luat cateva minute pana să ajungem sus, unde era si o irifică piscină, numită Piscina Infinitului. Am fost foarte incantate de ea si abia am asteptat sa ne aruncam sa inotam putin.

Cand am ajuns noi la ea, erau destule persoane care se relaxau, altii au savurat un suc la balustradă, unde puteai
admira o priveliste uimitor de impresionata.

PONT: de recomandat sa nu alegi o perioada din high season sau weekend, că sa vă puteți bucura de liniște. In plin sezon locul e mai aglomerat.

Peste drum de aceasta minunata piscina gasim PastravariaAlex, unde, daca sunteti infometati foarte tare, va
recomandam sa mergeti sa degustati cei mai savurosi pesti, crescuti chiar de ei in balta proprie.

Langa Pastravarie am admirat o cascada superbă, care a inspirat in a face poze langa aceasta pe toata lumea ce traversa zona.

Va recomandam cu tot dragul să mergeți în Maramureș și să vizitați toate obiectivele frumoase de acolo. Și sperăm ca data viitoare când ajungem acolo să ne putem plimba cu Mocănița, care este foarte îndrăgită de vizitatori.

Sursă imagini: arhiva personală Mădălina Bătrâna

MĂDĂLINA BĂTRÂNA, DENISA MARCHIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: