Răspunsul vieții mele

„Prietenii sunt încercarea lui Dumnezeu de a-Și cere scuze pentru rudele pe care ni le-a dat.”

Oricine are conflicte în familie și uneori ar face orice sa obțină puțină pace și liniște. Pentru asta sunt prietenii, ei sunt un portal pentru a scăpa de lumea autorității, ordinelor și a superiorității.

Prietenii te înțeleg și te fac să te simți mai bine, ei îți ascultă problemele și te ajută să le rezolvi. Alături de prieteni, te poți distra și te poți simți în largul tău, fără a fi judecat, lucru care nu se întâmplă în familie. În această ipostază se regăsește și Moromete, fiind mai fericit alături de prieteni decât este alături de familie.

Cheia se afla în găsirea prietenilor adevărați, care te acceptă cu toate defectele tale și nu încearcă să te transforme în ceva ce nu ești.

„Familia vine mereu pe primul loc!”, ar spune mama mea, dar dacă eu nu sunt la fel? Dacă mă pun pe mine pe primul loc? De ce alții sunt mai importanți decât mine?

Toate aceste întrebări mi-au determinat viața până în momentul de față. După mult timp de conflicte interioare și încercări eșuate, am ajuns să mă apreciez pe mine mai mult decât pe oricine.

În sfârșit, am ajuns eu pe primul loc, iar familia și prietenii pe al doilea.

LARISA JIARCA

LARISA JIARCA

Larisa Jiarca este elevă într-a IX-a A a CN Onisifor Ghibu, clasa prof. Laura Lazăr. Acest text ne-a fost încredințat de către dl Alexandru Popoviciu, profesorul de Limba și literatura română al Larisei, căruia îi mulțumim.

Prof. ALEXANDRU POPOVICIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: