Cu toții ne-am confruntat măcar o dată cu insomnii sau poate ne-a fost greu să avem un somn odihnitor. Această problemă este des întâlnită atât la adolescenți cât si la adulți, activitățile zilei respective având o însemnătate deosebită în legătura cu somnul omului. Dacă v-aș spune că puteți să vă schimbați rutina și să aveți un somn mai profund?
Un documentar prezentat pe Netflix ne îndrumă cum să ne ajutăm corpul pentru a asimila mai bine orele de odihnă. Acesta se numește Ghidul Headspace pentru somn, constituit din șapte episoade prin care puteți învăța mai multe despre dimensiunea viselor, despre influența dispozitivelor electronice, dar și influența stresului în viața noastră.
Pentru mine, acest documentar a fost folositor, ba chiar m-a ajutat să imi relaxez mai bine mintea iar rezultatele s-au schimbat semnificativ în viața mea după câteva săptămâni de practică.
Ghidul Headspace are și o a doua subserie numită Ghidul Headspace pentru meditație, constituită din opt episoade, unde putem învăța importanța respirației, dar și principiile de bază ale meditației cu diferite tipuri destinate bunăstării minții și corpului. Acest ghid a fost inițiatorul din viața mea în acest domeniu și mi-a stârnit dorința de a cunoaște și a practica meditația.
Dorința mea de a cunoaște arta meditației a început în perioada în care nu mă regăseam și nu eram focusată pe un anumit lucru în viața mea. Îmi doream să îmi pot canaliza energia pe lucruri benefice mie, însă aveam nevoie să-mi pun ordine în gânduri mai întâi, iar în meditație am putut să găsesc acea liniște pe care o căutam de mult. După o perioadă de practică, am simțit efecte semnificative, meditația făcându-mă să mă pot concentra mai ușor pe obiectivele pe care le aveam, dar și să îmi pot gestiona diferite emoții.
Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea dorește să susțină această practică, organizând anual diferite cursuri, păstrând această tradiție. Îi sfătuiesc pe oamenii pasionați de meditație să participe la aceste activități, aceștia organizând și cursuri de yoga, evenimentele fiind anunțate pe site-ul CCS.

Vă îndrum să parcurgeți și voi acest documentar pentru a vă consolida un stil de viață sănătos și de asemenea de a împărtăși experiența voastră cu ceilalți!
ANTONIA HIRIȚ
