SARA: Din Ghibu la Steaua București

Probabil că mulți tineri visează să evolueze în ceea ce înseamnă fotbalul, dar au o reținere asupra viitorului în acest domeniu. Matei Popa, fost elev al Colegiului Național Onisifor Ghibu, în clasa a VIII-a D a doamnei profesoare Gavruța Camelia, a reușit excelența de a se transfera de la echipa LPS Oradea la echipa de fotbal FCSB din
București

Acesta ne-a oferit câteva informații despre parcursul său dar și despre multe altele.

MATEI POPA. Sursă foto: arhiva personală

Cand ai început sa practici acest sport?

Matei Popa: Am început să practic acest sport de la vârsta de 4 ani, fiind influențat de tatăl meu, care a fost și el la rândul lui fotbalist, având peste 300 de meciuri in Liga 1 si prezențe la Echipa Națională a României.

Când te-ai hotărât să te apuci de fotbal?

Matei Popa: Momentul în care am decis să mă apuc de fotbal a fost in timpul unui meci de fotbal de-al tatălui meu.Îmi amintesc că era un meci împotriva celor de la echipa Dinamo, iar stadionul era plin. Cred că m-am apucat de fotbal datorită suporterilor și în special a galeriei care mă pasiona si mă pasionează și în momentul de față.

Unde îți desfășori antrenamentele?

Matei Popa: Mă antrenez la baza echipei FCSB, in București, iar adeseori mă antrenez cu tatăl meu, deoarece el a rămas in continuare pe postul de antrenor la echipă si după ce s-a retras din cariera sa de fotbalist.

Sursă foto: arhiva personală Matei Popa

Ce înseamna fotbalul pentru tine ?

Matei Popa: Pentru mine, fotbalul înseamna un stil de viață, pot spune că e precum aerul pe care îl inspir. Dacă nu aș mai face fotbal nu cred că aș ști ce să fac in continuare cu viața mea. Mi-ar fi foarte greu să trăiesc fără acest sport, deoarece pot spune că această pasiune o am în sânge.

Care a fost experienta ta în cadrul echipei LPS Oradea și de ce ai ales să te transferi la echipa celor de la FCSB?

Matei Popa: Pot spune că am avut parte de o experiență placută, dar mi-am dorit să excelez in ceea ce presupune antrenamentele si multe altele care mă vor ajuta pe viitor. Aici la echipa celor de la FCSB toată lumea are ceva de facut, toți se antrenează serios, iar nivelul este unul mai ridicat. Totodată, antrenorii știu să ne motiveze si ne fac să jucăm de placere. Consider că, datorită acestui lucru, am reușit si de această dată să-i învingem pe cei de la AC
Milan
.

Sursă foto: http://www.digisport.ro

La ce echipă te vezi jucând în viitor?

Matei Popa: În viitor mă văd jucând la echipa celor de la Ajax Amsterdam, deoarece sunt un fan si ma regăsesc in stilul de joc din Olanda.

Mult success pe mai departe!

a consemnat SARA GAVRIȘ

SARA GAVRIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: