MARIA: Lumea reală începe dincolo de sala de clasă

Vă fac astăzi o recomandare de lectură: cartea Uneori câștigi, uneori înveți – Cele mai importante lecții de viață sunt deprinse din eșecuri.

De cele mai multe ori ne oprim din învățat atunci când am obținut în sfârșit diploma mult visată. În realitate, abia din acest moment ar trebui să începem să învățăm. Lecțiile care ni se predau la școală ne pot ghida uneori în viață, însă ne oferă doar instrumentele de bază, astfel încât să putem face față în lumea reală, cea de dincolo de pereții sălii de clasă.

Foto: Anca Maria

Iar in lumea reala mai si suferim uneori – si vom mai si pierde, indiferent ca este vorba despre viata personala sau profesionala, de bani, de sanatate sau de problemele sentimentale. Asta e garantat. Nu ni se garanteaza insa modul in care vom reactiona la aceste provocari.

Exista o mare diferenta intre cei care invata de pe urma acestor pierderi si cei care nu o fac. Vrei ca spiritul tau sa zaca undeva intr-un soi de infirmierie, mult prea obosit să încerce din nou sa lupte? Sau vei profita de oportunitate ca sa studiezi, sa evaluezi si sa reconsideri ceea ce s-a intamplat, astfel incat data urmatoare sa fii mult mai bine inarmat?

John Maxwell ne arata principalele componente de care avem nevoie ca sa facem fata diferitelor tipuri de pierderi, transformand lectiile aferente in arme valoroase cu care sa luptam impotriva esecurilor pe care le-am putea avea pe viitor.

Autorul ne provoacă în cartea Uneori câștigi, uneori înveți să folosim durerea creată de eșecuri şi ne ghidează din aceste sentimente neproductive spre unele pozitive, care în cele din urmă ne vor face să evoluăm ca și oameni.

„Greșelile sunt o parte inevitabilă a vieții, dar diferența dintre succes și eșec constă în a învăța din aceste greșeli”.

ANCA MARIA

ANCA MARIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: