MARIA: Gangsteri contemporani

De curând am descoperit un serial mai vechi, dar foarte interesant. Serialul se numește Peaky Blinders, este un serial de televiziune britanic ce poate fi vizionat și pe Netflix. Lansat în septembrie 2013, acțiunea sa are loc în Birmingham, Anglia, în perioada de după Primul Război Mondial, în anii ’20.

Peaky Blinders este o familie de gangsteri din Birmingham, din 1919, la cateva luni dupa sfarsitul Primului Razboi Mondial. Povestea serialului se bazeaza pe banda Peaky Blinders si pe liderul lor ambitios si viclean, pe nume Tommy Shelby, interpretat de celebrul actor Cillian Murphy.

Tommy Shelby se întoarce din război și, alături de familia lui, încearcă să extindă controlul lor asupra orașului Birmingham, furând o livrare de arme pentru a avea un avantaj în lumea criminalității. 

De la debutul său în 2013, în cinci sezoane, serialul a arătat cum familia Shelby s-a ridicat de la o bandă mică de stradă la prima organizație criminală din Birmingham, cu filiale în Londra și SUA. Observam si evolutia personajului principal, Tommy, de la soldat decorat cu medalii la un gangster local, apoi la membru de partid influent in toata Londra.

Chit ca acest serial este cunoscut de toata lumea, am sa va ofer cateva motive pentru care consider ca acest serial este demn de urmarit.

Ceea ce face ca serialul sa fie special este faptul ca dezvăluie puțin la început, suficient cât să te țină interesat câteva episoade, apoi acțiunea devine din ce în ce mai prezentă pe parcursul sezonului. Stilul vestimentar este specific gangsterilor, inspiratdin costumația bandelor criminale din lumea reală. Este un serial foarte bine scris si realizat cu personaje complexe, jucate dec Cilian Murphy, Tom Hardy, Adrien Brody, Paul Anderson  si multi altii.A fost inspirat din fapte reale, banda Peaky Blinders existand in timpul Primului Razboi Mondial.

Steven Knight, creatorul serialului Peaky Blinders, a anuntat oficial lansarea noului si ultimului sezon pe data de 27 februarie a acestui an, disponibil pe BBCiPlayer si Netflix.

În concluzie, daca esti pasionat de moda, istorie, consumator al filmelor de actiune cu gangsteri, pot sa spun cu certitudine ca acest serial iti va capta atentia!

MARIA PETRILA

MARIA PETRILA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: