DENISA: Şcoala nu te pregăteşte pentru viaţa reală


În România, sistemul de învățământ nu te ajută în a învăţa astfel încât să rămâi cu ceva. Te face să înveţi doar pentru a lua note mari, la materii care poate nici nu te interesează, sau nu te ajută în ceea ce vrei să faci în viitor.

Sistemul de învățământ nu te ajută să te dezvolţi și să descoperi ceea ce te interesează sau îţi place şi trebuie să te descurci pe cont propriu ca să poți afli mai multe despre pasiunea ta. Majoritatea elevilor tocesc informaţia primită la clasă doar pentru a lua note mari, ca să nu dezamăgească persoanele care cred că notele îţi definesc inteligenţa. Şcoala nu încurajează copiii din cadrul minorităţilor sau copiii care se află in condiţii dificile sau în mediul rural să-și continue educația.

Pandemia a facut ca educația să fie și mai dificilă. Sistemul de ‘învățământ nu a fost pregătit de această pandemie care ne-a luat prin surprindere. Copiii care au părinţi cu o situaţie financiară grea sau copiii din mediul rural au fost cei mai afectați. Cu toate că s-au găsit soluţii ca și aceşti copiii să aibă parte de învăţământ online, ajutorul a venit prea târziu.

Cu alte cuvinte, sistemul nu e pregătit pentru situaţii dificile, care ne-ar putea lua prin surprindere.

Vorbind cu mai mulţi elevi, acestia mi-au mărturisit că ne-ar prinde bine mai multe vacanţe şi că temele prea multe sunt epuizante. De asemenea, aceştia mi-au spus că şcoala nu îi ajută să găsească ceea ce le-ar plăcea să facă pe viitor şi să își dezvolte pasiunile.

DENISA MANEA

DENISA MANEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: