SARA: Transfer de conștiință

Nimic nu este ceea ce pare, iar pericolul e la orice colț. The A List este un serial Netflix din genul ficțiune, mister, dramă și iubire. Apărut în anul 2018 în Anglia, creat de Dan Berlinka si Nina Metivier, filmul prezintă viața unei adolescente a cărei lume e complet bulversată atunci când descoperă că a fost trimisă într-o tabără, pe o insulă destul de stranie.

Încă de la începutul sezonului anumite lucruri îi atrag atenția la Peregreen Island, iar multe dintre ele au legătură cu Amber, o fată care se preface a fi victimă în relația cu Mia, punând-o într-o lumină proastă, din pricina căreia reputația ei este zdruncinată. Mia reușește să se împrietenească cu Alex, o adolescentă cu capul pe umeri, care o ajută pe Mia.

Pe parcursul primului sezon aflăm că Amber este conectată cu spiritul lui Midge și că, dintr-un anumit motiv, vrea să-i facă rău Miei. Mia începe o frumoasă poveste de dragoste cu Dev, dar între timp îl întâlnește și pe Luca, un refugiat pe insulă, din cauza unei autovictimizări.

În al doilea sezon aflăm  că  Midge e o veche prietenă  de-a Miei, însă ea nu reușește să și-o reamintească din cauza experimentului științific. Se pare că  vara anterioară Midge a avut un accident în aceeași tabără și în același loc, pierzându-și viața.

Dr. Shaw e mama și cea care o salvează pe Midge, efectuând un experiment prin care îi transferă lui Amber mentalitatea fetei. În cele din urmă, Midge își recăpăta corpul dar rămâne cu niște puteri înspăimântătoare, care o debusolează, zbătându-se între rău și bine.

Aceasta  caută afecțiune adevărată  din partea cuiva, având în vedere că din partea mamei nu o primește. Mia trebuie să-i câștige încrederea și să-i dovedească faptul că nu o consideră  o amenințare sau o ființă periculoasă.

Midge și Mia redescoperă  prietenia care le lega când erau copii și reușesc să scape de pe insulă  împreună.

Drama este  trăită într-o formă supranaturală, dar totodată indicând o posibilă manifestare a subconștientului. La început pare a fi o poveste normală cu adolescenți, personajul Miei fiind impulsiv și emanând o atitudine superficială, dar e și  un personaj-cheie, fiind cea care-și coordonează prietenii pentru a supraviețui și manifestă curaj în cazul lui Amber și Midge.

Relevant este faptul că alături de prieteni buni precum Alex, Petal, Henry, Jenna, Dev și Luca, Mia a învățat  ce înseamnă prietenia și familiaritatea, schimbându-se într-o persoană mai bună și mai amabilă. Fundamental e că descoperă fericirea alături de cei de la care se aștepta mai puțin.

Chiar dacă în cea mai mare parte este un film tipic ficțiune, are un sâmbure de realitate, fiind o poveste care pune în lumină valoarea prieteniei adevărate.

SARA GAVRIȘ

SARA GAVRIȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: