ALINA: Neașteptata pandemie

În urmă cu doi ani, totul era bine. Toți oamenii erau fericiți și liniștiți. Până când o pandemie neașteptată de nimeni a pătruns printre noi și a luat multe vieți. Cu venirea acestei pandemii, au venit și restricțiile care au înnebunit omenirea.

Totul se închide, copiii intră online sau în vacanță, tot semestrul se decalează, iar ministerul rediscută condițiile în care se vor da tezele.

Pandemia aceasta este nemiloasă, nu mai știm ce să credem. Medicii spun să ne vaccinam, astfel vom învinge și totul va fi bine, dar mulți oameni vaccinați și nevaccinați zac pe paturile de spitale, luptând neîncetat între viață și moarte. Nu este corect ce se întâmpla aici – oameni nevinovați, cu familii, mor și toți ne punem întrebarea: „De ce?” Ajuns în spitale și testat pozitiv, familia nu mai are acces la acel om, nu poți să îl vezi, iar în situații și mai rele, chiar și legătura pe care o luai cu el prin telefon este întreruptă.

Nu contează vârsta sau omul – boala vine cât ai clipi, spitalele sunt pline, de morgĂ nu mai vorbesc, dar din păcate noi nu putem face nimic.

Chiar azi, doamna asistentă de la colegiul nostru, Ana Maria Pokorny, a făcut o vizită în toate clasele, printre care se afla și clasa mea. Ne-a spus cât de importantă este purtarea măștii și distanțarea între elevi, pentru a nu ne îmbolnăvi. Toate aceste sfaturi sunt pentru sănătatea noastră, dar și pentru familia care stă sub același acoperiș cu noi. Doamna asistentă ne-a reamintit că rata de infectare in orașul nostru este mare și trebuie să respectăm recomandările.

Vrem viața normală înapoi! Vrem să fim sănătoși și să ne reîntoarcem în bancile școlii fără mască și fără distanțare, să facem excursii fără a fi opriți de către cineva.

Vrem libertate!

ALINA ANCA

ALINA ANCA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: