O nouă față a stațiunii Băile Felix

La sfârșitul celor patru ani de jurnalism, în prag de absolvire, am ales să revenim asupra unui subiect de mare interes, nu doar pentru comunitatea orădeană, ci chiar bihoreană și națională. Stațiunea Băile Felix este una care prezintă interes turistic pe tot parcursul anului, iar acum, odată cu relaxarea măsurilor pandemice, interesul pentru turism se relansează.

Domnul Cristian Laza a avut amabilitatea să ne primească din nou în biroul domniei-sale, cu un interviu despre comuna pe care o conduce în calitate de primar, Sânmartin, și stațiunea Felix, aflată în jurisdicția Sânmartinului.

Subsemnata, Larisa Bărcui, alături de primarul comunei Sânmartin, dl Cristian Laza

Astfel, am aflat noutățile cu care sunt primiți turiștii în sezonul de vară 2021, aceștia având surpriza să descopere o nouă față a stațiunii Băile Felix. Domnul primar susține că oaspeții vor găsi o stațiune modernă, care poate rivaliza cu oricare stațiune balneo din Europa.

În acest moment, lucrările de modernizare a stațiunii sunt finalizate în proporție de 70%.

Totodată, sunt numeroase proiecte in desfășurare, având 35 de șantiere deschise, în diferite stadii de execuție. Domnul Laza ne mărturisește că „sunt lucrări fără precedent în comuna noastră, menite să ofere tot confortul locuitorilor comunei Sânmartin și turiștilor care aleg să-și petreacă aici vacanțele.”

Acum, că pandemia a slăbit din intensitate, iar restricțiile au fost relaxate, pensiunile și hotelurile funcționează respectând cu profesionalism normele impuse de Guvern și CNSU.

Domnia-sa este de părere că, după o perioadă atât de grea pentru toată lumea, turiștii sunt dornici să-și petreacă vacanțele în liniște și în siguranță. 

Cât despre punga de apă termală din subsolul zonei respective, se știe că secarea Peței fost asociată cu extracția excesivă, însă domnul Laza are convingerea că specialiștii, beneficiind de sprijinul primăriei, vor găsi soluțiile optime pentru a redresa situația. „Din punctul meu de vedere, și faptul că Oradea se încălzește cu apă geotermală și nu o reinjectează are o influență mare în secarea rezervației. Lucrurile s-au ameliorat; acum avem apă în lac”, ne-a declarat domnul Laza.

Totodată, sunt speranțe ca Peța să renască, semnele fiind îmbucurătoare, remarcându-se prezența nuferilor pe cursul Peței.

După cum unii dintre voi știți, Liceul Floare de Lotus se află la capătul primului an al clasei de turism. Domnul Laza susține că domnia-sa s-a luptat mult  să aibă un liceu cu profil turistic în Sânmartin. „Mă bazez pe profesionalismul dascălilor de la școala noastră și cred că roadele muncii lor vor putea fi culese de operatorii de turism din comună în următorii ani”, a declarat domnul primar.

Turiștilor care aleg să își petreacă timpul liber vizitând stațiunea Felix, domnul Laza le recomandă să se bucure de frumusețea zonei, de beneficiile apei termale, de noile condiții de infrastructură din stațiune și, nu în ultimul rând, de serviciile de turism impecabile practicate de agenții din zona HORECA. 

Se pot face rezervări pe:

www.booking.com

www.trivago.ro

www.felixspa.com etc.

Domnul primar Cristian Laza le transmite un mesaj și elevilor jurnaliști de la LOGO Paper: „Să vă păstrați verticalitatea, imparțialitatea și să fiți critici și incisivi atunci când este cazul! Să auzim numai de bine! Vă așteptăm la Băile Felix!”

LARISA BĂRCUI

LARISA BĂRCUI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: