DAIANA: Sportul în raport cu viața

„Pentru mine, handbalul nu este un simplu joc; este o emoție și a devenit un stil de viață” – acesta a fost răspunsul dat de Gabriela Jurcuț, o adolescentă de 15 ani, elevă la Liceul Teoretic Aurel Lazăr, la întrebarea „Ce înseamnă handbalul pentru tine?”

Aceasta mi-a mărturisit că la început cei din familia ei nu prea au susținut-o, dar acest lucru nu a oprit-o să facă ceea ce îi place, pe parcurs familia a început să prindă încredere în ea, fapt ce a motivat-o și mai tare. Pe lângă părinții ei, care au avut un rol aparte, cea care i-a oferit încredere în sine este o fostă profesoară din gimnaziu, cu ajutorul căruia a reușit să câștige primul meci la Beiuș, pe post de inter stâng.

Subsemnata, Daiana Popuș, alături de Gabriela Jurcuț

În prezent este în postul de extremă, inspirația ei fiind Carmen Martin, iar pe lângă aceasta, cel care îi oferă doza de motivație de care are nevoie e fratele ei mai mare, care a susținut-o încă de la început.

Gabriela mi-a mai spus că acest sport reușește să o liniștească, deoarece în momentul în care se află pe teren, cu mingea în mână uită de toate problemele, făcând-o astfel să aibă o energie pozitivă și o mentalitate curată, indiferent de situație. În timpul meciului o încearcă de altfel o grămadă de emoții, de la sentimentul de frică și neliniște până la cel de entuziasm și fericire.

Acum se antrenează în sala de la Școala Dacia, în fiecare marți, în jur de două ore, și joia o oră, iar dacă la început era speriată de orice antrenament, acum e foarte nerăbdătoare să intre pe teren pentru a se antrena. Antrenamentul este totodată și locul unde își formează prieteni, deoarece sunt mai multe echipe, formate atât din fete, cât și din băieți, putând astfel să învețe lucruri noi unii de la alții.

În final, Gabriela a oferit și un sfat pentru cei aflați la început: „Trebuie să aveți multă încredere în voi și în forțele voastre, să nu vă intereseze ce spun cei din jur, pentru că ei nu știu ce simțiți voi și ce înseamnă acest lucru pentru voi. Iar dacă vreodată vă aflați într-un moment de slăbiciune și vă gândiți să renunțați, reamintiți-vă de ce ați început”.

DAIANA POPUȘ

DIANA POPUȘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: