ALEXIA: Un corp sănătos, o minte sănătoasă

Știați că o alimentație nesănătoasă ne poate afecta atât fizic, cât și psihic? Studiile arată că un stil de viață nesănătos poate avea efecte pe termen lung, cu urmări precum concentrare scăzută, un nivel de activitate redus, stări de oboseală.

Alimentația fiecăruia poate varia, fiind influențată de mediul și oamenii care ne înconjoară.

Magdalena Rusu ne-a oferit povestea ei personala, sperând sa motiveze si alți oameni sa ii urmeze exemplul: „După un stil de viată nesănătos, am luat decizia de a face o pauza sănătoasă de la carne, urmând sa introduc mai multe legume in alimentația mea. In scurt timp am început sa observ o motricitate mult mai buna a corpului meu, o digestie mult mai buna, iar starea mea de bine a progresat categoric. Astfel, am decis sa adopt o dieta vegană, care m-a ajutat sa îmi ating scopul, de a pierde din greutate.”

MAGDALENA RUSU

Magdalena a adăugat, din propria experiență, următoarele lucruri: „Ceva rapid si nesănătos nu ne poate face mai fericiți decât pe o perioada limitata de timp, urmând ca starea ulterioara sa revină la cea dinainte. Majoritatea adolescenților tind sa aleagă produse si alimente bogate in carbohidrați si zaharuri, care implicit le afectează sănătatea. Din punct de vedere al preferințelor, un procent mic din categoria tinerilor aleg mese care conțin proteine, fibre si alte vitamine recomandate pentru dezvoltarea acestora.”

Prin intermediul acestui material, încercăm să încurajăm cititorii să aleagă o alimentație cât mai sănătoasă, iar cu ajutorul Magdei am formulat următoarele sfaturi:

– consumul a cel puțin un fruct pe zi si minim doi litri de apă

– reducerea sucurilor carbogazoase si a mâncării fast-food

– înlocuirea alimentelor prăjite cu cele gătite la cuptor sau fierte

– documentare mai vastă în legătura cu acest stil de viață, din surse cat mai sigure

Subsemnata, Alexia Călărașu, alături de Magdalena Rusu

În final, este important să ținem minte că o alimentație sănătoasă poate avea efecte benefice atât asupra sănătății dumneavoastră, cât și a celor din jur.

ALEXIA CĂLĂRAȘU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: