SARAH: Atingerea lui Juliette

«Spulberă-mă» este primul volum din seria Atingerea lui Juliette, în genul fantasy , apărut în 15 noiembrie 2011 și scris de Tahereh Mafi. Aceasta este  o scriitoare americană, de 32 de ani, ce locuiește în prezent în Santa Monica, California.

Personajul principal este Juliette, o fată de 17 ani, cu o viață chinuitoare, tristă, menită să o conducă spre nebunie, închisă într-un ospiciu, după ce este abandonată de către părinți și marginalizată de restul lumii, deoarece este diferită de ceilalți. Aceasta s-a născut cu un dar de care nu este total conștientă, fiind considerat de diferiți doctori o boală ce nu poate fi vindecată. Atingerea ei este letală, iar un simplu contact cu pielea acesteia poate să îți aducă moartea într-un mod agonizant.

De când a fost închisă, toate zilele ei arătau la fel, până când într-una dintre zile primește un coleg de celulă, pe nume Adam, de care se îndrăgostește mai târziu. Acesta se dovedește a fi un vechi coleg din școala primară, dar totodată și un membru al Restaurației.

După un timp, tânăra este luată și dusă la sediul Restaurației, unde îl întâlnește pe Warner, un tânăr de 19 ani, conducătorul sectorului 45 și fiul liderului Restaurației. El are în plan să o folosească pe Juliette ca armă de tortură împotriva celor ce se opun planului său și chiar așa o și tratează – un obiect pe care îl privește cu fascinație și cu care poate să facă ce vrea. O îmbracă cum vrea el, mănâncă ce vrea el și își petrece timpul după cum îi spune el.

La un moment dat, protagonista află cine este Adam cu adevărat, când acesta este însărcinat cu păzirea ei. Apropiindu-se tot mai mult unul de celălalt,  Juliette își dă seama că poate să îl atingă fără ai provoca dureri sau fără a-l omorî. Din păcate, obsesia lui Warner pentru ea nu face decât să îi îngreuneze viața și să-l țină pe Adam cât mai departe de ea, de aceea cei doi îndrăgostiți evadează, ajungând mai târziu într-un loc total diferit, numit Punctul Omega.

Foto: Sarah Pop

Recomand această carte mai ales dacă îți plac romanele de dragoste sau fantastice, deoarece este foarte bine scrisă, interesantă, captivantă și nu o poți lăsa din mână de la primul până la ultimul rând.

SARAH POP

SARAH POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: