ARIANA: Dragă liceule, mi-a făcut plăcere!

E o tradiție ca în fiecare an un elev absolvent al Secției de Filologie – Jurnalism să primească o diplomă de circumstanță, care recunoaște contribuția deosebită a elevului respectiv la consolidarea acestei secții a Colegiului Național Onisifor Ghibu din Oradea.

În acest an, Larisa Bărcui este cea care părăsește Secția de Jurnalism primid această diplomă.

În pragul absolvirii, am avut un dialog cu colega noastră mai mare, pe care am invitat-o să privească în oglinda retrovizoare activitatea ei din acești patru ani.

LARISA BĂRCUI

Cum ți s-a părut liceul?

LARISA: Mereu am privit anii de liceu ca fiind cea mai frumoasă perioadă a vieții și, chiar dacă datorită pandemiei generația mea nu s-a putut bucura de liceu la fel ca generațiile precedente, tot au reprezentat ani frumoși pentru mine, plini de oportunități și bucurii. Liceul este, cu siguranță, locul în care te dezvolți pe toate planurile, în care realizezi cine ești și ce vrei să fii.

Cum te simți făcând parte din generația pandemiei?

LARISA: Consider că a face parte din generația pandemiei a reprezentat un mare dezavantaj pentru mine, în primul rând pentru că mi-a afectat studiile. În orele online nu am putut să fiu la fel de atentă ca și cum eram la școală, nu aveam entuziasmul pe care îl aveam la școală, unde puteam să-mi văd colegii; stăteam pur și simplu în fața unui ecran zi de zi, așteptând să treacă timpul și să mergem iar la școală fizic. Cred că am avut un mare ghinion, pentru că nu am putut să ne întâlnim cu colegii la școală, iar după aceea, chiar dacă eram la școală, nu aveam voie să ne atingem sau să ieșim în pauze, a declarat colega noastră.

Dacă ai putea să te întorci in timp, să fii din nou clasa a IX-a, ai schimba ceva?

LARISA: Aș fi participat la mai multe proiecte și aș face voluntariat. Regret ca n am făcut-o când am avut ocazia. Aș profita mai mult de oportunitățile care ne sunt oferite.

„ Mi-a

făcut

deosebită

plăcere

să fiu

eleva

acestui

liceu”

Cum ți s-a părut ca jumătate de an să participi la cursuri cu mască?

LARISA: Puțin dificil, dar nu insuportabil… Recunosc că abia așteptăm să mi-o dau jos, pentru că mă dureau urechile sau mă usturau ochii. Era deranjant faptul că înțelegeai mai greu ce spunea o persoană care purta mască.

O să-ți lipsească perioada liceului?

LARISA: Perioada liceului o să îmi lipsească foarte mult. O să îmi lipsească colegii, chiar și profesorii. Dar sunt sigură că o să îmi amintesc cu drag de anii de liceu și regretul meu va fi că nu mi am facut si mai multe amintiri. Liceul are si părți rele (uneori simti ca nu te integrezi,  că toata lumea e impotriva ta, că ai prea multe de făcut, ești stresat), și părți bune, dar pentru mine au predominat cele bune. O să mi lipsească chiar si persoana care obișnuiam să fiu în anii de liceu.

Larisa, alături de subsemnata, Ariana Buboiu

Cum au fost orele online si cum decurg pregătirile pentru bac?

LARISA: Orele online au reprezentat un mare minus pentru mine, cum am spus si mai sus; în afara faptului că am putut să dorm mai mult, au fost doar dezavantaje, cel puțin  pentru mine. Pregătirea de bac, în cazul meu cel puțin, merge bine. Pot sa admit faptul că simulările pe care le-am dat au fost de mare ajutor, nu doar pentru că am vazut cum va fi la examen, ci si pentru ca am avut ocazia să vedem la ce anume mai trebuie să învățăm și care sunt punctele noastre slabe, ca mai apoi să putem să le corectăm.

Mi-a făcut o deosebită plăcere să fiu eleva acestui liceu și țin să le mulțumesc colegilor mei, profesorilor, prietenilor și familiei pentru că mi-au fost aproape și m-au susținut în toți acești ani!

a consemnat ARIANA BUBOIU

ARIANA BUBOIU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: