ALEX & CASIAN: Cinci luni la filmări în Istanbul

De Rareș Băliban își mai amintesc poate mulți dintre voi. El este absolvent al promoției 2018 a Liceului Onisifor Ghibu, Secția Biochimie, clasa prof. Claudia Târb.

Ne-am întâlnit de curând cu acesta și ne-a povestit câte ceva din parcursul său de după liceu, care este absolut spectaculos. În prezent student al Facultății de Educatie Fizica și Sport, Rareș a petrecut cinci luni în Turcia, într-un bootcamp al canalului Kanal D, pe marginea emisiunii Puterea Dragostei.

Haideți să ne amintim însă înainte câteva din reușitele acestuia pe care le-a punctat in perioada liceului. 

După cum puteți vedea în articolul Rareş etalează ambiție și curaj, colegul nostru a obținut centura neagră deja la vârsta de 15 ani.

În ultimul an de liceu, acesta a participat la un concurs de interpretare dramatică, interpretându-l pe Lică Sămădăul din Moara cu Noroc, în cadrul concursului Star din bibliotecă, organizat de către prof. Alexandru Popoviciu.

RAREȘ BĂLIBAN

Cum a ajuns Rareș la Puterea Dragostei?

„Am fost înscris de către o prietenă la casting pentru Puterea Dragostei, am ieșit cu ea și, din glumă în glumă, mi-a spus că sunt îmbrăcat de Puterea Dragostei, după care m-a înscris, iar la scurt timp am fost chemat în emisiune.”

Emisiunea a fost filmată în Istanbul, iar colegii lui Rareș au fost – spune acesta – super de treabă: „Am legat prietenii pe viață cu unii dintre ei, dar așa cum în fiecare pădure există uscături, așa a fost și acolo, nu am reușit să empatizez chiar cu toți”.

Rareș a fost cazat într-un hotel in Istanbul. În fiecare dimineața la ora 10 pornea spre platou, cu un autocar, ajungea la platou, mânca, apoi se pregătea (păr, machiaj, haine la călcat), după care intra în emisiune. „Filmam, aveam o scurtă pauza de mâncare, după care filmam din nou. Terminam de filmat și ne întorceam la hotel; după fiecare gală filmată, aveam câteva zile libere în care aveam timp liber.”

Una din țintele predilecte ale vizitelor sale erau moscheile. „Am fost la mare la început de noiembrie, ne-am plimbat multe zile pe malul Bosforului. Nu aveam foarte mult timp in care să vizitam, pentru ca profitam de zilele libere pentru a ne odihni, cumpărături și relaxare.

Așa cum am mai spus, această experiență, care a durat cinci luni, mi-a adus prieteni pe viață, amintiri frumoase și, nu în ultimul rând, lecții pe care am să le țin minte toată viața, încercând să nu repet greșelile pe care le-am făcut. Episoadele fiind pe YouTube, pot să îmi văd în timp greșelile, să îmi vad reacțiile și să nu mai iau aceeași decizie, să încerc să schimb, să trag balanța mai mult înspre fericirea și binele meu.

În cazul în care voi fi votat să ajung favoritul publicului, e posibil să mă reîntorc în emisiune; am fost eliminat în luna decembrie și după o săptămână m-am întors in emisiune, iar la aproape două luni după întoarcerea mea, mi-am cerut eliminarea, pentru a reuși să îmi rezolv problemele și treburile pe care le aveam în țară. Nu am reușit să rezolv tot ceea ce îmi plănuisem, fiind plecat, și nereușind să aloc timpul necesar pentru a rezolva tot. Intenționez sa particip și la alte emisiuni și sper ca în viitorul apropiat să mai discut cu voi, să facem un alt interviu despre participarea mea la o altă emisiune!” 

Screenshots: Alex Contras

La catedră

După cum vă spuneam, l-am reîntâlnit pe Rareș în perimetrul colegiului nostru, unde a venit pentru a face practică pedagogică. El se pregătește să devina profesor de educație fizică și are un număr de lecții demonstrative pe care trebuie sa le susțină. „Având in familie cadre didactice, vrând – nevrând mi-a intrat si mie in sânge dragostea de copii si dorința de a lucra cu ei.”

În final, Rareș ne-a transmis următoarele: „Elevilor din Ghibu le doresc sa își trăiască propriul vis, să plece din liceu și să fie încărcați cu cât mai multe informații, emoții si amintiri! Să pună accent pe lucrurile mici, pentru că detaliile fac ca viața să fie atât de frumoasă! Să profite de fiecare zi, de fiecare săptămână și fiecare lună petrecută la Ghibu, pentru că mie îmi este dor de acest minunat liceu. Chiar dacă atunci când eram acolo așteptam probabil cu nerăbdare să termin clasa a XII-a și să plec, acum mi-aș dori din suflet măcar o oră împreună cu foștii colegi pe băncile liceului! Le mulțumesc profesorilor și doamnei mele dirigintă, Claudia Târb, pentru că au contribuit la dezvoltarea mea! Va pup și vă doresc să urcați pe cele mai înalte culmi!”

ALEX CONTRAS, CASIAN FĂȘIE

ALEX CONTRAS și CASIAN FĂȘIE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: