DARIUS RUGEA & ANDREEA MOZA: Model dintr-o întâmplare

El este Luca Cruceanu, este elev în clasa a XII-a, locuiește în București , are 18 ani și dintotdeauna a avut o pasiune de a fi in lumina reflectoarelor, de a avea tangenţe cu arta și lumea media. În prezent are un blog de modă și LifeStyle, lucacruceanu.ro , și este model în special în străinătate (campanii Salvatore Ferragamo, Brunello Cucinelli, Asos, Luisaviaroma.com). În timpul liber merge la sală, citeşte, face styling pentru el și pentru prieteni, precum și persoane publice, cântă ( face canto și are un proiect muzical în curs) și călătorește.

luca02

Luca Cruceanu

REPORTERI: Se poate trai bine din modelling in Romania?
LUCA:
In România, numai din modelling nu se poate trai extraordinar. Ar trebui sa muncești non-stop, fără oprire, ca sa ai un trai decent din asta. La noi încă nu este aceasta cultura a publicității bine formată, noi încă nu facem din modele staruri și nu avem acest cult al vedetei, precum in SUA, unde persoanele publice devin automat milionare. Cu toate acestea, eu fiind și blogger, încep sa reușesc sa îmi asigur un trai decent din activitatea mea online, prin promovările plătite pe instagram-ul meu și pe blog.

REPORTERI: Care este cea mai buna parte a meseriei de model?
LUCA:
Probabil cea mai buna parte a meseriei de model, cât și de blogger, este faptul că apuci sa cunoști foarte multă lume cool și care este de multe ori pe aceeași lungime de undă cu tine. Trebuie să fii deschis la nou și să nu ai așteptări mari, iar atunci totul va veni de la sine.

luca01
REPORTERI: Cum ai reușit sa fii fotomodel?
LUCA:
Am intrat in aceasta industrie din pura întâmplare, dintr-o șansă unică. Eram la Milano, la shopping, cu mama mea, şi lângă hotelul nostru avea loc un casting. Era o coada uriașă, afara pe strada, la o agenție de prestigiu din lume, despre care auzisem atâtea. Nu am fost descurajat, deși erau atâția oameni frumoși, ci am stat 12 ore acolo, la coada, la casting, la selecții și preselecții. După patru luni, intre timp uitasem de toată aceasta treaba, o suna cineva pe mama și o anunța ca trebuie sa vin degrabă la Milano pentru un ultim mic casting. Am mers, iar de acolo totul a decurs de la sine.

REPORTERI: Cine castiga mai bine din modelling in Romania, baietii sau fetele?
LUCA:
In România, fetele câștiga mai bine. Nu cu mult mai bine decât băieții, acest fapt fiind datorat in special numărului mai mare de joburi pentru fete decât pentru băieți la noi in țara. In blogging însă, lucrurile se egalează – depinde de profesionalismul fiecăruia și de influența sa in online.

REPORTERI: Care sunt conditiile pe care trebuie sa le intrunesti ca sa devii model in Romania?
LUCA:
Ca sa devii model in România trebuie in primul rând sa ai mare răbdare. Agențiile de aici mai mult ca sigur nu te vor transforma intr-un star, ci vei fi îndrumat spre o agenție din străinătate, care eventual va face acest lucru, bineînțeles in funcție de profesionalismul tău. Ceea ce am observat de asemenea este faptul ca in România criteriile fizice sunt mult mai rigide faţă de Europa. sa spunem, unde se pune mare accent pe diversitatea modelelor. Noi căutam un model ideal, de multe ori care nu inspira ceva special.
luca03
REPORTER: Sunt designerii de la noi generosi? Pe langa remuneratia in bani, va fac cadou produse?
LUCA:
Din (ne)fericire, pana acum nu am avut plăcerea de a lucra cu un designer român cu scopul de a fi model pentru creațiile sale. Cu toate acestea, am prietene bune care o fac, însă totul se desfășoară profesional, nimeni nu da mai mult decât este stipulat in contract. In blogging este același lucru, uneori ești plătit cu bani sau cu produse, sau cu ambele, depinzând de nivelul la care tu te afli.

 

REPORTER: Ce preferi: şedintele foto, reclamele sau prezentarile?

LUCA: Eu unul prefer ședintele foto pentru reclame, deci 2 in 1, simt ca sunt mai in largul meu, am de multe ori o echipa prietenoasa și apuc sa cunosc și sa schimb idei cu mulți oameni frumoși pe dinăuntru și pe dinafara. La prezentări este altfel, de multe ori nu ești plătit atât de bine și este și mai pe graba totul, mai stresant.

REPORTER: Din punctul tau de vedere, care este diferenta dintre industria de modelling de la noi si cea de afara?
LUCA:
Cu siguranța niciodată nu va fi un punct culminant pe care cineva sa îl dorească – omul are aceasta înclinație spre a vrea mereu mai mult și mai mult. Cu toate acestea, pentru mine cel puțin, ar fi ideal sa apar pe copertele a celor cinci reviste Vogue pentru bărbați: Italia, Franța, USA, UK și Spania. Asta ca un început…

Cel mai mare beneficiu pentru mine adus de acest job este faptul ca am ieșit din „cochilia mea” , ca mi am dezvoltat simtul afacerii, pentru ca da, model fiind tu ești propria ta afacere, ca am reușit sa cunosc oameni importanți in cultura zilelor noastre.

REPORTER: Care este cel mai important sfat primit în acest job?
LUCA:
Cu siguranța cel mai important sfat primit in cariera aceasta, care se aplica tuturor carierelor, este acela de a fi original.  Fii autentic. Fii onest. Fii tu. Nu încerca sa te schimbi, pentru că vei strica totul. Șlefuiește calitatile pe care le ai, ca sa obții un diamant unic.

au consemnat DARIUS RUGEA şi ANDREEA MOZA

darius rugea andreea moza

ANDREEA MOZA şi DARIUS RUGEA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: