MĂDĂLINA MOLDOVAN & GIANINA PAMFILOIU: Workshop în Şcoala Altfel

În ultima zi din Şcoala Altfel, în data de 27 octombrie 2017, o parte din elevii clasei a XII-a B au luat parte la un workshop despre fotografie susținut de Andrei Cosmin, de la orele 9-11.

andrei cosmin

ANDREI COSMIN

Andrei Cosmin le este cunoscut unora dintre noi; acesta a filmat și editat interviul domnului director Iulius Timar, operațiune la care a fost asistat de colegul nostru, Florin Mihocaș.

Andrei a ales să ne susțină un mic curs de fotografie în care ne-a prezentat câteva reguli de bază.

Am aflat astfel de regula treimilor, care înseamnă că fotografia are patru puncte de interes, aflate la intersecția anumitor linii, iar subiectul trebuie să se afle într-unul din cele patru puncte.

regula treimilor.JPG

O altă regulă de care trebuie să ținem seama este cea a simetriei, unde subiectul se află în mijlocul câmpului fotografic, iar background-ul trebuie să aibă două bucăți coerente.

O altă regulă, cea a liniilor, impune ca atenția privitorului să fie direcționată de anumite linii care există în spațiu.

Regula izolării subiectului – într-o parte a cadrului, poate într-una din intersecțiile tremilor – poate atrage atenția asupra lui. Izolarea poate fi de tip contrast, în așa fel încât subiectul să se evidențieze prin diferența de lumină sau culoare în raport cu fundalul, de exemplu, sau elementele din împrejurul său.

Andrei Cosmin a filmat la Festivalul Untold și a făcut videoclipuri pentru trupa B.U.G Mafia. Mai multe despre el veți afla într-un viitor material scris de Vanesa Dibarț și Salomeea Gurău.

În final, pentru cei întristați că nu au un aparat profesional pentru a face poze, Andrei ne-a spus: „Cel mai bun aparat de fotografiat este cel pe care îl ai în buzunar”.

MĂDĂLINA MODLOVAN, GIANINA PAMFILOIU

geanina pamfiloiu madalina moldovan

GIANINA PAMFILOIU şi MĂDĂLINA MODLOVAN

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: