DARIA COPOS: Rareş etalează ambiție și curaj

Rareș Băliban, un elev al Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, a devenit la doar 15 ani expert în karate.

RAREŞ BĂLIBAN

RAREŞ BĂLIBAN

Totul a început în urmă cu opt ani, atunci când fantasmele pot deveni realitate, dacă avem încredere in noi însine, acesta fiind cel mai important pas. Era o zi obișnuită, iar în drum spre magazin o gașcă de băieți mai mari decât el au încercat să-l agreseze. În acel moment, Rareș a realizat cât de crudă este lumea care ne înconjoară și că în primul rând trebuie să avem ambiție, fapt care l-a determinat să-și creeze încrederea în forțele proprii și curaj pentru autoapărare. Astfel, această dorință a devenit realitate, prin disciplina karatelor.

Acum, el se antrenează de două ori pe săptămână, marțea și joia.

În tot acest timp, a evoluat extrem de mult, având fel și fel de concursuri atât în România, cât și în străinătate. A reușit până în momentul de față să obțină toate centurile și multe alte medalii și cupe.

Centura neagră are o importanță remarcabilă pentru el, deoarece a obținut-o aflându-se printre primii 50 de copii din țară.

În urmă cu un an, a trecut printr-o perioadă în care ar fi dorit să renunțe la această pasiune, dar cele două cupe cu locul 1 obținute în Oradea și Serbia l-au determinat să se răzgândească.

image002Rareş ne spune că disciplina este foarte importantă în viața de zi cu zi şi ne recomandă să fim precauți și stăpâni pe propriul corp.

Fotografii din arhiva personală Rareș Băliban

DARIA COPOS

DARIA COPOS

DARIA COPOS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: