ANDREEA & DELIA: Dragostea pentru cărți mai presus de timp

Cărțile trebuie să îl acompanieze pe om în fiecare moment al existenței sale, deoarece cartea este un prieten care nu minte, nu trădează și este în permanent loial, un companion de nădejde într-o călătorie de descoperire și autodescoperire.

Cristina Danciu, în vârstă de 18 ani, elevă la Colegiul Economic Partenie Cosma, în clasa a XII-a, este pasionată de citit și este coordonatoarea Departamentului de Comunicare și Promovare din cadrul Youth CommUNITY Oradea.

CRISTINA DANCIU

Aceasta are propriul ei blog, unde scrie recenzii de cărți.

Cristina ne-a spus că blogul ei a pornit din dorința de a scrie propriile ei impresii legate de cărți, pentru că înainte era colaboratoare la un alt blog, unde, împreună cu o altă fată, primea cărți de la diferiți autori, cărora le făcea prezentarea. În momentul de față, din cauza lipsei de timp, blogul a rămas pe loc, dar la vară Cristina își dorește să continue acestă activitate și ar vrea ca blogul să nu fie doar despre cărți, ci și despre alte locuri și diverse tematici.

În toamna anului 2019, Cristina s-a înscris în programul Youth CommUNITY. În acest program din cadrul Fundației Comunitare Oradea, se organizează diverse activități cu și despre tineri, de la seri de film, la ateliere de debate, de scriere de proiecte, filmări de interviuri despre cărți, filme și călătorii.

După diverse activități de închegare a echipei și în funcție de activitatea fiecăruia, tinerii au fost aleși pe departamente, iar în prezent, Cristina este coordonatoarea Departamentului de Comunicare și Promovare.

Dacă ai între 15-25 de ani și îți dorești să faci parte din echipa Youth CommUNITY, te poți înscrie completând acest formular!

Hai și TU în echipa YouthCommUNITY!

YotuhCommUNITY este unul din programele Fundației Comunitare Oradea, prin care conectăm tinerii cu inițiativă, susținându-le implicarea în dezvoltarea comunității.

În cadrul programului tinerii participă la activități de educație nonformală, dezvoltare personală și mentorat cu scopul de a-și descoperi și dezvolta la maxim potențialul.

Anul acesta activitățile sunt organizate la Comuniteca sau/și online în contextul pandemiei, majoritatea activităților sunt adaptate la nevoile tinerilor.

Cine sunt membrii YouthCommUNITY? Tineri de 16-25 ani din județul Bihor.

Ce fac tinerii? Planifică și organizează activitățile de dezvoltare personală, cu și pentru TINEri, vin cu inițiative, dezvoltă și implementează propriile proiecte.

Dacă vrei să te implici și TU, nu mai sta pe gânduri și completează acest formular, noi te vom contacta și te vom ține la curent cu tot ce facem în YouthCommUNITY.

Stai pe gânduri sau te IMPLICI?

În final, Cristina consideră că cititul are o importanță majoră în viața oamenilor, pe lângă faptul că ne oferă un vocabular dezvoltat și o imaginație fără limite, ne insuflă și dorința de a face o schimbare. Una dintre marile schimbările pe care ea a făcut-o în viața ei a fost tocmai implicarea în programul Youth CommUNITY, deoarece a ieșit din zona de confort.

ANDREEA FEHER, DELIA AVRAM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: