PAULA & DENISA: Câinii pot detecta Covid-19!

Câinii pot simţi mirosul infecţiei cu coronavirus. Cercetătorii din Marea Britanie vor începe un studiu pentru a afla cum pot fi dresaţi.

Virusul și-a făcut din nou apariția, aducând odată cu el și o tulpină mult mai puternică. Cercetătorii s-au gândit să încerce salvarea omenirii identificând persoanele care au Covid, pentr a-i proteja pe ceilalți de aceștia.

Câini special dresaţi pentru a detecta droguri vor fi testaţi pentru a determina modul în care pot depista şi noul coronavirus.Potrivit experților, aceștia sunt mai de încredere decât testele PCR, când vine vorba de acuratețea diagnosticului, deoarece pot detecta mirosul de Covid dintr-o probă moleculară mult mai mică decât cea de care au nevoie testele existente acum pe piață.

Sursa foto: Facebook Medical Detection Dogs

O organizaţie de caritate, Medical Detection Dogs, a dresat deja mai mulţi câini pentru a depista malaria, cancerul şi boala Parkinson. Directorul organizației, Claire Guest, a precizat că trebuie identificat modul cel mai sigur pentru a capta mirosul virusului de la pacienţii infectaţi.

„Depistarea ar fi rapidă, eficientă şi non-invazivă, astfel că ne-am asigura că resursele Serviciului Naţional de Sănătate ar fi folosite doar dacă este absolut necesar”, a mai adăugat Claire Guest.

În legătură cu acest lucru, am cerut părerea unui părinte, din dorința de a avea o opinie matură.

,,Mă bucur să aud acest lucru,  faptul că mai există oameni care încearcă să ferească omenirea de acest virus, mi se pare minunat. Sper ca acești câini să poată să fie dresați în așa fel încât chiar să detecteze oamenii infectați”, ne-a declarat dna Florica P.

,,Este un lucru minunat să aud că mai avem șanse să ne ferim de oamenii care se știu că sunt infectați, dar vor să mascheze acest lucru și să se atingă de oameni fără nicio grijă. Îmi doresc să funcționeze acest experiment și să ne ajute”, a adăgat dna Simona D.

PAULA NEGRU, DENISA SOTIUȚ

DENISA SOTIUȚ și PAULA NEGRU

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: