BIHOREANUL: La școală față-n față

La Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu”, au revenit în bănci 1.003 copii, din care 754 din clasele primare, 131 din ultimul an de gimnaziu şi 118 din clasele de-a XII-a. Aşa cum se ştie, Oradea se află în scenariul galben, aşa că elevii din clasele V-VII, respectiv IX-XI continuă lecţiile în online.

„În clasele care s-au reîntors la şcoală, avem 10 elevi care continuă lecţiile online. În clasele lor, este instalat un laptop conectat la platforma Teams, aşa că ei participă online, de-acasă”, a explicat directorul Iulius Timar. Niciun cadru didactic al acestei şcoli nu a cerut să predea în continuare pe internet.

Elevii de clasa a VIII-a şi cei din ultimul an de liceu au mărturisit, la rândul lor, că revenirea la şcoală le prieşte, mai ales că se pregătesc pentru examenele naţionale. Printre cei mai mari dintre ei, însă, există şi adolescenţi care admit că şcoala online i-a obligat să înveţe să fie mai independenţi, să înveţe individual, ceea ce acum le place.

CITEȘTE INTEGRAL MATERIALUL Elevii din Oradea, bucuroşi că au revenit la şcoală: “Nu mai vrem să stăm toată ziua cu ochii în tablete”, REALIZAT DE ADRIANA TOTOREAN.

MULȚUMIM, Bihoreanul!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: