SONIA: Premiată pentru devotament în pandemie

Asociația Caritas Eparhial a susținut în data de 21 ianuarie, pe platforma Zoom, evenimentul intitulat Ziua Voluntarului, o sărbătoare destinată voluntarilor.

S-au acordat mai multe premii, dintre care unul a fost al colegei noastre, Cristina Ivancov, elevă în clasa a XI-a B.

Aceasta a primit premiul Voluntarului în pandemie, nominalizată fiind în urma strângerii unor ore de voluntariat în cadrul Cantinei Sociale și al Casei Frențiu.

Cristina Ivancov (stânga), alături de Alexa Purdea, la selecția de haine pentru beneficiarii Cantinei Sociale. Sursă foto: arhiva personală Teodora Boda, asistent social

Au fost prezenți invitați speciali, de la Primărie viceprimarul Oradiei, dna Arina Moș, și din partea Caritas-ului, dl Olimpiu Todorean.

Am rugat-o pe Cristina să ne spună câteva cuvinte despre experiența sa cu voluntariatul.

„Cred că fiecare ar trebui să acorde măcar două – trei ore pe săptămână, dacă nu pe lună, să se dedice unor astfel de activități, fie în parc, fie la organizarea oricărui eveniment.

Din propria experiență, pot să spun că la început mi se părea greu să fac mai mult de o oră voluntariat, însă am ajuns să fac într-o zi chiar cinci sau șase ore. Vă încurajez pe toți să vă căutați un loc, o asociație sau orice grup din care să faceți parte și să luați parte la evenimente de voluntariat”, ne-a declarat Cristina.

SONIA BAIDUC

SONIA BAIDUC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: