LAVINIA: Pentru iubire merită să aștepți oricât

Se spune că doi oameni cărora le este scris să fie împreună nu se vor pierde; se pot rătăci, dar ei se vor regăsi de fiecare dată și vor fi împreună.

Cele două suflete ale lor sunt legate printr-un fie magic pentru totdeauna, chiar dacă nu se văd; chiar dacă nu se ating, sufletul iubește sufletul, iar firul care leagă cele două suflete este iubirea.

Destinul lor este acela de a fi împreună.

După câțiva ani, romanul Dacă aș rămâne își continuă povestea cu cea de a doua parte. Dacă te-aș găsi este continuarea poveștii care se leagă și ne conduce spre finalul care ne oferă răspunsul la întrebările care au rămas fără răspuns în prima parte.

Sursă foto: arhiva personală LAVINIA SABO

Dacă te-aș găsi este scrisă din perspectiva lui Adam, iubitul Miei, la câțiva ani, continuând povestea celor două destine zbuciumate. Povestea continuă după câțiva ani, cei doi protagoniști trăiesc departe unul de celălalt, Mia a plecat la New York după accident. Aceasta a trecut printr-o perioadă mai grea de recuperare, s-a închis în ea, s-a îndepărtat de Adam, cel care i-a fost alături și cel pe care îl iubea, a încetat să mai țină legătura cu el din motive doar de ea știute sau poate că nici ea nu s-a gândit bine atunci la ceea ce face.

Adam a fost cel care a renunțat la muzică și la trupă doar pentru a-i fi alături. Adam a rămas fără trupă, fără Mia, doar el cu suferința, înfrânt, așteptând un răspuns de la ea, vroia să afle de ce a fost părăsit.

A urmat o perioadă grea pentru el, cu anxietate, atacuri de panică, tulburări și multe alte lucruri negative, dar din toate aceste sentimente Adam a început să compună melodii, din durere. Melodiile sale i-au adus faimă lui și trupei, el a renăscut din durere.

Nici măcar succesul din viața lui nu a șters durerea și singurătatea, nu își putea găsi liniștea până când povestea de dragoste din liceu nu va avea un final, un răspuns pozitiv sau negativ. Povestea trăită de el și Mia în urmă cu câțiva ani l-a marcat pe Adam. O poveste de dragoste din adolescență cu sentimente sincere și puternice nu îi dă liniște.

Într-o zi, destinul îi aduce împreună pe el și Mia. Un afiș cu chipul Miei care susține un recital la New York acolo unde Adam și trupa lui aveau de susținut un concert îi aduce împreună pe cei doi tineri care încă aveau sentimente unul față de celălalt. Odată cu revederea veni și furtuna emoțională între cei doi, durerea, iubirea, pasiunea și speranța. Bucuria de a fi din nou unul alături de celălalt după o lungă perioadă de timp, a fost enormă și greu de explicat în cuvinte. Întrebări, răspunsuri, lacrimile de fericire, dorul, pasiunea și focul din sufletele lor care încă este aprins, toate aceste lucruri se dezlănțuie, pe fondul de muzică clasică, sunete de violoncel și chitară.

Cei doi redescoperă din nou bucuria de a fi împreună, rememorează clipele trăite împreună în urmă cu câțiva ani. Nimic nu poate sta în calea destinului, în calea iubirii, nici timpul, nici distanța, poveștile de dragoste și sufletele menite să fie împreună vor fi mereu și se vor întâlni la momentul potrivit, exact atunci când trebuie.

Chiar dacă totul părea pierdut, imposibil sau în ceață, așteptarea lui Adam nu a fost în zadar. Toate întrebările lui vor avea un răspuns. Pentru iubire merită să aștepți oricât, timpul are întotdeauna o rezolvare, un răspuns.

Dacă te-aș găsi este o poveste frumoasă de dragoste, interesantă și chiar emoționantă din punctul meu de vedere, care merită citită. O lectura plăcută și ușor de citit vă va umple de emoție. Recomand cu mare drag ambele cărți tuturor categoriilor de vârstă.

Cartea Dacă te-aș găsi este scrisă de Gayle Forman a apărut în anul 2017 la editura RAO și însumează 224 de pagini. O puteți achiziționa de pe www.carturesti.ro sau www.elefant.ro.

LAVINIA SABO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: