ALEXIA: La Școala din Sălbăticiune

Eroul pierdut este prima carte din seria Eroii Olimpului scrisă de Rick Riordan.

Acest roman este continuarea seriei Percy Jackson si olimpienii, relatând întâmplările petrecute după încheierea acesteia. Întâlnim  noi personaje, dar și personaje cunoscute de către cititorii cărților scrise de Rick Riordan, cum ar fi Annabeth Chase, Rachel Dare, Chiron și multe altele, care jucau roluri secundare in cărțile trecute, dar care acum vor ieși la lumină.

Sursă foto: arhiva personală Alexia Pop

Jason, Piper și Leo sunt trei prieteni care merg la aceeași școală, numită Școala din Sălbăticiune, destinată copiilor cu probleme de comportament, celor care nu au o familie sau care nu sunt doriți  de către rude. Jason se trezește pe banca din spate a unui autobuz școlar plin cu elevi, lângă o fată, iar in fața lui un băiat, care susțin ca îi sunt cei mai buni prieteni încă de când a ajuns la școala. Jason nu își mai amintește nimic din trecutul lui, uitând chiar și cum a ajuns in autobuz.

După un scurt timp, autobuzul școlar ajunge la un muzeu, de unde întâmplările iau o întorsătura neașteptată.

Un monstru ii ataca pe cei trei, dar într-un final scapă  de el, fiind omorât de către Jason, iar profesorul lor, care era intr-o misiune sa ii țină in siguranță, este capturat. Annabeth vine pentru a ii salva, aflându-se acolo datorită unei informatii ca Percy Jackson va fi acolo. De aici, Jason, Piper și Leo sunt duși intr-un loc menit pentru a ii proteja, deoarece afla ca aceștia erau de fapt semizei.

Foto: Alexia Pop

Pe parcursul cărții aflam mai multe detalii despre aceste noi personaje, urmând ca la final sa aflam un secret ascuns de către zei de sute de ani – unde este  Percy Jackson și de ce  memoria lui Jason a fost ștearsa.

Aceasta serie este scrisă pentru gimnaziu, dar e citită și de către adolescenți și chiar adulti.

Rick Riordan a lansat anul acesta o carte din seria Încercările lui Apollo, ultima din lumea creată de acesta, bazată pe mitologia greaca.

Eroul pierdut – Rick Riordan, lansare: 2010, traducere: Alex Moldovan, Editura Arthur, preț: 40 lei, www.cărturești.ro

ALEXIA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: