FABIAN: Zeii medici

Anatomia lui Grey este un serial american de dramă medical, care a început în 25 martie 2005  și continuă în prezent, rezultând un total de 16 sezoane si 356 de episoade.

Serialul urmărește viața  stagiarilor, a rezidenților si a îndrumătorilor, în timp ce  încearcă să își mențină viața amoroasă.

Meredith Grey este protagonista serialului, după ce este acceptata in programul spitalului, Seattle Grace Hospital, si repartizata în subordinea rezidentului, dr. Miranda Bailey, alături de dr. Cristina Young, dr. George O’Malley, dr. Izzie Stevens si dr. Alex Karev.

Locul actiunii este orașul american Seattle, dar este filmat in Los Angeles, California.

Numele serialului provine de la celebrul manual de biologie Gray’s Anatomy , al cărui autor este Henry Gray.

Serialul este conceput sa aiba o distribuție mixta, eliminând criteriile rasiale.

Grey’s Anatomy este unul dintre cele mai cotate drame; cu toate că ratingurile au scăzut în cadrul câtorva sezoane, a fost considerat a fi printre cele mai bune zece seriale în Statele Unite ale Americii, fiind foarte apreciat de către critici.

Anatomia lui Grey a castigat de nenumarate ori premiul pentru  serialul cu cea mai buna dramă. Serialul a fost nominalizat chiar și la Grammy Awards in 2006 pentru cel mai bun soundtrack.

Lucruri pe care sigur nu le știai despre Anatomia lui Grey:

  •  Kate Walsh, actrița care a jucat-o pe Addison Mongomery, le spune celor de la BUZZFEED ca titlul a fost schimbat de trei ori de la Doctors  la Surgeons la Complications și într-un final la Grey’s Anatomy.
  • Dupa 356 de episoade, doar Ellen Pompeo (Meredith Grey), Chandra Wilson (Miranda Bailey) si James Pickens Jr. (Richard Webber) sunt singurii actori ramasi de la începutul seialului .
  • Actorii Wilson (Miranda Bailey), Debbie Allen (Catherine Avery), Kevin McKidd (Owen Hunt), Jesse Williams (Jackson Avery) si chiar Meredith Grey  insusi, Pompeo, au  regizat cel putin un episod.
  •  Personajul Miranda Bailey este inspirat partial dupa mama scenaristei si regizoarei Shondo Rhimes.

FABIAN IAKAB

FABIAN IAKAB

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: