ANDREEA: Învață să faci un film documentar!

În perioda 21-25 octombrie, iubitorii artei filmului au o ocazie unică de a învăța tainele filmului documentar împărtășite de profesioniști. 

Carmen Tofeni (director de imagine și film maker – documentarist), Cristina Haneș (regizor și producător de film documentar din Oradea) și Dragoș Hanciu (fotograf și regizor de film) vor susține timp de cinci zile un atelier de creație de film documentar la COMUNICATECA, situată în incinta Magazinului Crișul, la etajul I. 

Atelierul de film documentar dorește să le ofere liceenilor noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Atelierul se axează pe reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale, prin exerciții practice de teren care pot fi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.  

Înscrierile se fac completând un formular pe care îl găsiți AICI.

Dintre cei înscriși, organizatorii vor face o selecție. Selecția va fi foarte riguroasă, deoarece în final vor fi doar șase cursanți.

Termenul-limită de înscriere: 16 octombrie. 

Condiția de înscriere este să fi elev de liceu, cu vârsta de 14-19 ani.

Aceste informații ne-au fost oferite de dna Cristina Haneș.

CRISTINA HANEȘ

Cristina Haneș a co-fondat în 2016 NoCut Film Collective împreună cu Isabella Rinaldi (Italia) si Arya Rothe (India). Debutul lor în lungmetraj, A Rifle and a Bag, a fost premiat cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul competiției Bright Future a Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam din 2020. Scurtmetrajul ei documentar, António e Catarina, a câștigat premiul Pardino D’Oro pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Locarno din 2017. În 2016, a absolvit cursul de masterat DocNomads în regie de film documentar, desfășurat în Portugalia, Ungaria și Belgia.

ANDREEA POP

ANDREEA POP

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: