2020 couldn’t get any worse

Până acum, 2020 nu a fost un an plăcut – de la incendiile din Australia până la chestiunea care ne-a schimbat viețile, COVID-19.

Din păcate, acest an a mai dat o lovitură fatală în lumea muzicii: Eddie Van Halen s-a stins ieri, la vârsta de 65 de ani, luptând de mulți ani cu o boală nemiloasă, cancerul.

Eddie a fost unul dintre cei mai influenți muzicieni ai secolului XX. Abilitățile sale muzicale au schimbat sunetul rock-ului prin una dintre cele mai populare tehnici ale sale: TAPPING.

În ciuda faptului că nu mai sunt elev la CNOG, mă simt nevoit să aduc un omagiu omului care m-a inspirat și motivat să cochetez și eu cu lumea muzicii – atât de mult, încât am ajuns în punctul de a susține concerte, înregistra, compune etc.

Dacă nu era Eddie, mai mult ca sigur că nu aș fi atins niciun instrument muzical în viața mea.

Eddie a inspirat generații întregi, din el s-au născut noii artiști ai lumii. Denumit „un Mozart contemporan”, la vârsta de doar 6 ani cânta la pian ca un pianist profesionist. La baza inspirației sale muzicale mereu a fost muzica clasică.

Muzica sa va rămâne mereu un izvor de inspirație pentru mine, dovedindu-ne că nu știm totul despre chitara electrică, dovedindu-ne că mereu mai există un secret bine ascuns în sângele acelui instrument.

Pentru Eddie, mereu a fost loc pentru ceva nou, ceva mai bun.

Eddie, you may be gone, but you will never be forgotten!

TUDOR LUCACIU

TUDOR LUCACIU. Sursă foto: arhiva personală

Absolvent al Colegiului Național Onisifor Ghibu Oradea, promoția 2020, secţia filologie – jurnalism, clasa prof. Lucia Cighir, TUDOR LUCACIU este în prezent student în anul I la Facultatea de Geografie, Turism și Sport din cadrul Universităţii din Oradea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: