BĂRCUI & GAL: Toboşarul din XI B. Plus AUDIO

Are 17 ani, iubește muzica și are o trupă. Numele lui este Tudor Lucaciu, noul elev al clasei XI B de la Liceul Onisifor Ghibu și subiectul nostru de azi.

tudor bis

TUDOR LUCACIU

Tudor s-a mutat de curând în Oradea tocmai din Beiuș, unde făcea parte dintr-o trupă, Beyond and Back, pe care a părăsit-o din motive profesionale – toți din trupă având gusturi diferite, viziuni diferite și concepții diferite. Au încercat să le îmbine pe toate, sperând că va ieși ceva nou și puternic, dar din păcate nu au reușit, începând tot felul de certuri, astfel că a decis să se extindă, să experimenteze și să nu aibă limite.

Pasiunea lui pentru muzică datează de multă vreme și a trecut prin tot felul de genuri, precum operă, muzică clasică, jazz, hip-hop, rock și metal.

Trupa care i-a deschis cu adevărat calea spre rock metal este Scorpions.

„Noua trupă am descoperit-o într-un mod ciudat. Bunicul chitaristului din trupă m-a sunat să-l învăț ceva în plus la chitară și tobe, iar el mi-a spus că are un «nepoțel». Când colo, intră pe ușă un tip cu plete, mai înalt decât mine şi care iubește thrash metal-ul. La chitară nu prea am avut ce să îi arăt, din cauza faptului ca e mai talentat decât mine, dar după ce a plecat bunicul său, am început să cântăm tot felul de cover-uri: Am I evil – Diamond Head, Domination –Pantera, Megadeth – Holy wars etc.

Trupa este formată din patru persoane: Nicu Pop la chitară ritm, Alex Boldis la chitară solo, Anda Patricia vocal, iar Tudor cântă la tobe, dar știe cânta și la chitară, bass și puțin la fluier.

Momentan se susține singur.

tudor drummer

Tudor ne mărturisește: „Părinții sunt de acord să cânt, dar nu vreau să îi folosesc ca pe un bancomat, așa că rareori le cer să îmi cumpere lucruri pentru această pasiune”.

Pentru Tudor cele mai influente trupe sunt: Queen, Pantera, Slayer, Megadeth, Metallica.

„Momentan trebuie să îmi mut echipamentul din Beiuș în Oradea și începem repetițiile. S-ar putea să cântăm în Moskva după ce ne stabilim cum trebuie, dar o să dureze ceva timp”, susține tânărul.

Cu vechea trupă a cântat la Zilele Beiușului, Micul Beiușan, la ceremonia de final de an de la Samuil Vulcan, Miss Samuil, Halloween Pedagogic Beiuș, La Popular Beiuș.

„Fiind o trupă rock într-un oraș unde manelele și muzica populară se comercializează, am reușit totuşi să umplem un restaurant și să mai fie aproximativ 10 persoane care să se uite la noi de afară, stând în frig”, a declarat Tudor.

Tudor le transmite fanilor săi și celor care doresc să înceapă să cânte „să facă tot ceea ce le place, nu ceea ce e popular sau la modă”.

LARISA BĂRCUI, RAMON GAL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: