TEODORA NICORICI: În dialog cu un scriitor contemporan. Plus VIDEO

Fundația Comunitară Oradea a organizat marți, 12 noiembrie, o întâlnire dedicată unui public anume, format din elevi și studenți.

Cei prezenți începând cu ora 18:00, la noul sediu al fundației – COMUNICATECA (Crișul Shopping Center, etajul 2), au avut prilejul de a o asculta și a intra în dialog cu o scriitoare de mare succes, Petronela Rotar.

Doamna Petronela Rotar a făcut aproape 20 de ani jurnalism, are două fete, pe care – după cum ne-a spus – le crește singură, și mai urmează și cursurile a două facultăți, neîncetând să se dezvolte.

În ultimii ani a asistat la schimbări majore în domeniul presei audio-vizuale, iar din cauza restrângerilor de activitate și reducerilor de personal a ales să devină scriitoare independentă.

Invitata a intrat în dialog cu cei prezenți, ca să ia pulsul noii generații. Ne-a transmis că își pune speranțe în generația care suntem, deoarece găsim soluții la probleme noi și nu urmăm căi bătătorite.

Petronela Rotar și-a publicat prima carte la 36 de ani, o carte de poezii intitulată O să mă știi de undeva, și a susținut în timpul întâlnirii o pledoarie pentru lectură. Unei colege pasionate de istorie i-a recomandat cartea lui Yuval Noah Harrari – Sapiens, cea mai vândută carte în România în anul 2018.

Gazdele evenimentului au fost doamna Claudia Abrudan, directorul Fundației Comunitare Oradea, și domnul Cătălin Popa, director executiv al fundației; de altfel, domnul Popa este cel care a convins-o pe doamna Rotar să vină la această întâlnire.

com05

Foto: TEODORA NICORICI

Publicul, compus din studenți de la Drept și Sociologie și elevi de la colegiul nostru, s-a bucurat de eveniment, într-o ambianță elegantă și modernă.

TEODORA NICORICI

TEODORA NICORICI

TEODORA NICORICI

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: