Inteligenţa artificială va crea o subclasă de oameni

INTELIGENŢA ARTIFICIALĂ ESTE UNA DINTRE AMENINȚĂRILE CELE MAI GRAVE ALE SECOLULUI 21, CREDE YUVAL NOAH HARARI, DE PROFESIE ISTORIC. ŞI ESTE GREU SA NU ŢII CONT DE AVERTISMENTE. ÎN ÎNCERCAREA DE A FACE CALCULATOARELE MAI INTELIGENTE,  OMENIREA INVOCĂ UN DEMON. ÎN LOC DE ASISTENŢI DE SILICON VOM CONSTRUI ASASINI DE SILICON.

Povestea apocaliptica a unei inteligenţe artificiale demonice a fost spusa de o mie de ori. Dar cand soarta noastra va fi cu totul in mana robotilor,  lucrurile vor sta mult mai prost; va lua nastere o clasa pe veci nefolositoare de fiinte umane. Cel putin acesta este viitorul prezis de Harari, profesor la la Universitatea Hebrew sin Ierusalim,  a carui ultima carte spune ca tot mai multi dintre noi vom fi eliminaţi de pe piaţa muncii de roboţi inteligenţi.

Harari a devenit cunoscut in 2014, cand cartea sa, „Sapiens: A Brief History of Humankind”, a devenit bestseller international. Si acum se mai vorbeste despre ea; Bill Gates i-ar fi cerut Melindei,  sotia sa,  s-o citeasca in vacanta, pentru ca va starni conversatii grozave in jurul mesei – ştim asta din ceea ce a scris Gates pe blogul personal.

Cand o carte are succes, editorul vrea mai mult. Ca atare Harari s-a pus pe treaba. Cartea sa urmatoare, „Homo Deus: A Brief History of Tommorow”, va fi publicata in septembrie,  dar unele cópii au inceput sa circule.

Cartea continua de unde se termina „Sapiens:A Brief History of Humankind”, intr-un text provocator si speculativ,  despre sperantele, visele şi cosmarurile care vor contura viitorul speciei.

Read the rest in Paperless

ROMINA DUTCAŞ, DENISA NUŢAŞ

New Tan 100%

ROMINA DUTCAŞ, DENISA NUŢAŞ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: