Deținuții eliberați din metropolă

Deși infracțiunile din New York au înregistrat o scădere semnificativă în luna aprilie în comparație cu aceeași perioadă din 2019, Departamentul de Poliție din New York nu se așteaptă ca acest lucru să continue, ținând cont că New York ridică restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19.

darius barda

Sursă foto: arhiva personală Darius Bârda

Wall Street Journal a transmis că NYPD se pregătește de o creștere mare a delictelor atunci când New York va redeschide firmele si va ridica unele restricții de distanțare sociala.

Cauza principală a creșterii ratei de criminalitate ar putea fi eliberarea în masă a deținuților (peste 15.000 de oameni) din închisorile orașului, la începutul lunii aprilie. Deținuții au fost eliberati pentru a incetini răspândirea virusului în închisori, printre deținuți și angajați, potrivit oficialităților, care spun că diminuarea numărului de polițiști ar putea juca un factor important in această luptă.

Departamentul de Poliție din New York a avut 1.624 de polițiști bolnavi, ceea ce înseamnă aproximativ 4,5% din forța de muncă, spun oficialii poliției.

Alți factori includ noua lege a cauțiuniicare le permite inculpaților să iasă prin oraș în timp ce așteaptă procesele.

Dacă delictele majore, precum jafurile sși agresiunile, s-au redus în aprilie, metropola a cunoscut creșteri considerabile in ce privește alte infracțiuni, potrivit NYPD.

Închiderea orașului a expirat pe 15 mai. Southern Tier, Mohawk Valley și Finger Lakes au îndeplinit standardele-cheie pentru ca o zonă să se redeschidă.

DARIUS BÂRDA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: