IOANA: Este bine să învățăm pe Internet?

În anul 2020 a pornit un virus care a făcut înconjurul lumii. Acum, copiii nu mai pot merge la școală, din cauza riscului de a nu fi îmbolnăviți.

Și astfel începe școala online.

Așadar, ce avantaje și dezavantaje are școala online?

 

Ce putem învăța mai bine online?

La aceasta intrebare, nimeni nu este pe deplin sigur. Posibil ca biologie sau lectiile la care e nevoie de interactiune cu natura este mai folositoare online decat in fata tablei.

Pe de alta parte, materiile unde trebuie sa se explice mai mult, cum ar fi Istoria sau Limba română, se predau mai greu, nefiind interactiunea cu față în față.

 

Care sunt avantajele școlii online?

Scoala online nu prea are avantaje la „invatat mai bine”, dar cu siguranta are puncte bune față în ochii copiilor. Aceștia nu mai sunt obligati sa vina la ore, acum ei pot alege intre a sta in fata unui calculator si sa invete sau sa se joace.

Deoarece elevii trebuie incheiati cu două note, profesorul face ce vrea, cu copilul lipsa de la orele online.

Dezavantajele ar fi ca unii profesori nu se descurca cu tehnologia, iar aici intra si categoria de elevi de clasa 0, 1, 2 si 3. Ei nu prea stiu daca sa intre pe aplicatie sau sa se joace pe telefon / calculator, iar unii parinti nu se descurca nici ei la tehnologie, deci toata povara se încredințează in mainile tinerilor.

 

Ar fi bine să revenim la școală tot pe Internet?

Aici raspunsul este evident: Nu. Scoala s-a facut, de cand este ea pe pamant, cu interactiuni.  Omul este facut sa interactioneze; asadar, daca nu socializam, putem suferi de stres sau, mai rau, de depresie.

Deci lectiile nu ar mai trebui sa se faca online.

Si nici sa ai trei zile scoala online si două zile nu. Nici pe departe, acestea nu ar trebui sa existe, scoala se poate face intr-un singur mod: sa se interactioneze cu elevii, pentru ca aceștia merg la scoala sa stea cu ceilalti ca ei.

 

Ce părere au părinții despre această idee?

Parerea parintilor este ca scoala online este groaznica, că nu este buna si, mai ales, ca nu se invata foarte mult la ea.

Acum, ca lucrurile nu mai sunt „obligatorii”, unele chestii pot sa sară de la loc si nimeni nu vrea asta.

Unii copii nu au nici tablete, ca sa poata invata, deci pentru ei este si mai groaznic.

Posibil ca studenții vor să faca lectii online trei zile si două nu, deoarece facultatea online ar fi cam tot una cu cea reala, iar aceștia nu ar mai trebui sa plece de-acasa.

IOANA IOVA

IOANA IOVA

IOANA IOVA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: