ALEX DAVID: Un eminent artist liric. Plus AUDIO

Mulți dintre voi cu siguranță o cunoașteți pe Alexandrina Chelu, aceasta ea fiind responsabilă cu partea artistică la diverse evenimente din Oradea.

11659472_10153380069991285_30737721540023826_n

ALEXANDRINA CHELU. Foto: Adela Rusu

În vârstă de 29 de ani, Alexandrina a moștenit talentul de la părinții ei, Florian și Iuliana Chelu.

S-a remarcat încă din clasele primare, realizând colaborări cu Rock Filarmonica Oradea. În timpul studiilor gimnaziale și liceale, ea a scris muzica pentru sonetul muzical Înaltul Vultur, interpretând și colinde în numeroase spectacole.

Tot în această perioadă, Alexandrina împreună cu tatăl ei au devenit membri ai Comunității Evreiești din Oradea, unde participă activ la ansamblul coral instrumental Gyuri Villan și în cel de dansuri israeliene Or Neurim (Lumina Tinereții) unde, în anul 2017 devine coordonatoare.

Anul 2007 a fost foarte prosper pentru Alexandrina, obținând numeroase premii, precum locul I la Festivalul Internațional de muzică francofonă Chants, sons sur scene, ea scriind și versuri în limba franceză, titlul de super-laureată la Festivalul Internațional de creație muzicală în limba franceză Belgique, Romaine și multe altele.

Alexandrina și-a descoperit pasiunea pentru scris, începând ca redactor la ziarul regional Gazeta de Oradea, Cluj și Bistrița. Pe data de 1 aprilie 2011, când împlinea 21 de ani, și-a lansat și primul volum, intitulat Aventura Sonetului, sonete pe care a început să le scrie de la vârsta de 14 ani.

Puțin mai târziu, în 2015, putem remarca publicarea celei de-a doua cărți, scriind-o în colaborare cu tatăl ei, volum dedicat unui frate al acestuia, plecat dintre cei vii în 2006. Această carte s-a bucurat de aprecierea lui Radu Cârneci, care observă că  „dorința de a zidi o asemenea carte de sonete face din cei doi autori, Alexandrina Chelu și Florian Chelu Madeva, o pereche paternal-filială exemplară, demnă de admirație”.

În prezent, Alexandrina cântă în continuare muzică de epocă, muzică populară românească, muzică a minorității evreiești, recită, scrie versuri, creează costume de epocă, dar și fanioane, steaguri cu tricolorul românesc.

25507906_10155752560021285_3980932753004279464_n

Sursă foto: arhiva personală Alexandrina Chelu

În încheiere, Alexandrina le-a oferit un sfat tinerilor care doresc sa aleagă un limbaj artistic:

„Dragi tineri, fiți responsabili de faptele voastre și respectați pe cei din jurul vostru, căci nu ne dă Dumnezeu mai mult decât putem duce. Putem orice, iar eu zic aveți grijă de viața, sănătatea și demnitatea voastră!”

ALEX DAVID

ALEX DAVID

ALEX DAVID

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: