RALUCA & RELISA: Echipa SQRT, locul II mondial

Cătălin Mociar, Ștefan Szabo și Andrei Iuhas, membri ai echipei de robotică SQRT, dar și elevi ai colegiului nostru, în clasa a XII-a C, au obținut locul al doilea la Olimpiada de Robotică  / World Robot Olympiade, desfășurată în Coreea de Sud, în perioada 27-30 septembrie 2019.

coreea02

Sursă foto: arhiva personală Cătălin MMociar

Aceștia au fost încântați să ne acorde un interviu despre experiența lor în Coreea.

„Ne-am simțit extrem de obosiți, pentru că nu dormisem decât puține ore pe noapte și lucram foarte intens și, chiar în timpul în care încercam să facem pauză, aveam de rezolvat alte treburi birocratice – de exemplu, să rezolvăm pașapoartele în regim de urgență, să cumpărăm diferite piese”, ne-a spus unul din membrii echipei noastre.

„Am avut noroc că multă lume ne-a înțeles și, mai ales când au auzit că e vorba de Coreea, au grăbit procesele, oricare au fost ele, chiar și firmele de piese online.

Jurații păreau foarte încântați de proiectul nostru. Cred că la masa noastră au petrecut cel mai mult timp și au fost chiar uimiți, dar nu credeam nicio secundă că vom fi premiați, deoarece vedeam proiectele celorlalți şi ni se pareau mult mai uluitoare decât al nostru.

Și desfășurarea concursului a fost exact ca un examen. Intri în sală, primesti o masă pe care te instalezi şi atat. Telefoanele se lasă la intrare sau se închid de tot și, daca ești prins cu telefonul, te descalifică. Nu ai voie să vorbeşti cu nimeni. Iți vezi de masa ta și aștepți să prezinți juriului. După care aduni, ieși și aștepți premierea afară.”

„Am fost extrem de fericiți și nu ne-a venit să credem că am ajuns la o asemenea performanță. Însă ne-am bucurat enorm și am devenit cu atât mai ambițioși, mai mândri și mai conștienți de abilitățile noastre.”

Aceștia au primit o medalie și un certificat ce atestă clasarea.

coreea01

Echipa SQRT. Sursă foto: arhiva personală Cătălin MMociar

Cătălin, Ștefan și Andrei țin să le mulțumească firmelor ce i-au sponsorizat și sunt fericiţi că au reprezentat cu mândrie colegiul din care fac parte.

RALUCA VERDEŞ, RELISA CIORBA

raluca si relisa

RALUCA VERDEŞ şi RELISA CIORBA

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: