ELENA & LAVINIA: Baia Sprie a primit un aer japonez!

Tabăra este un prilej perfect pentru a cunoaste lucruri noi, a-ți face prieteni și a-ți crea amintiri de neuitat. Iar în vacanța de vară ce ar fi mai potrivit decât să participi la o tabără cu tematica îndrăgită de tine?

Anul acesta, din 2 până în 7 iulie, Aurelia Mocan, profesoară de limba japoneză, a organizat o tabără de vara dedicată Japoniei, în Baia Sprie, la pensiunea Casa Olarului, la care a participat un nativ japonez, doamna Hiroko Ogawa.

Activitățile au fost care mai de care mai diverse, îndrăgite atât de copiii, cât și de adulti. În tabără au participat 20 de persoane, care au diferite cunoștințe în limba japoneză.

În prima zi, ne-am instalat în camere dupa care am făcut o scurtă plimbare până la șezătoare. Prin șezătoare putem înțelege un grup de femei care stăteau în cerc și învătau de la doamnele trecute prin viață diferite îndeletniciri: cum să coase, să gătească, să îngrijească casa etc.

Noi am fost foarte bine întâmpinați, cu sirop de fructe și cozonac.

În fiecare seară ne relaxam vizionând un film japonez sau un anime, cum ar fi Prințesa Kaguya, Prințesa Mononoke etc.

A doua zi am fost învățați o scurtă istorie despre olărit, urmată de o demonstrație realizată de Les Daniel, proprietarul pensiunii Casa Olarului, care pe rând ne-a ajutat pe fiecare să ne confecționăm propriul vas pe care l-am semnat cu numele nostru. Pentru a înțelege mai bine, iată un videoclip:

În aceași zi am vizitat Lacul Albastru, cunoscut pentru suprafața lui în care se reflectă culoarea albastră sau verde. Cei mici s-au scăldat la malul acestuia, distrându-se pe cinste.

Dar ce poate lipsi din Maramureș decât o pâine de casă?Am frământat și modelat aluatul pentru a ne face o pâine gustoasă. Cei care au dorit și-au pus mere sau diverse fructe în aluat. Spre seară ne-am împărțit pe grupe, pentru a studia limba japoneză, cei avansați le-au predat începătorilor, în timp ce Hiroko Ogawa trecea pe la fiecare grupă pentru a ne ajuta.

Au mai urmat multe activitati.

Rămâneți cu ochii pe LOGO PAPER, pentru a le afla!

ELENA IGAȘ, LAVINIA SABO

Elena si Lavinia

ELENA IGAȘ şi LAVINIA SABO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: