ANDREI OROS: Stop-cadru pe bisericile de lemn (II). VIDEO

În cadrul proiectului „Bisericile de Lemn din Țara Beiușului”, echipa de proiect a obținut un imens succes școlar prin câștigarea premiului I la faza națională a Concursului Interdisciplinar „Cultură și Civilizație în România”.

Astfel, proiectul nostru a căpătat o vizibilitate națională, căci obținerea locului I la secțiunea „monografii istorice locale” din cadrul concursului a promovat patrimoniul bihorean în fața întregii națiuni.

Pentru faza națională, echipa de proiect a conceput și o dramatizare originală a construirii unei biserici de lemn în secolul al XVII-lea. Momentul dramatic a fost prezentat atât la Galați, unde a fost găzduită etapa națională, cât și în școala noastră, la finalul anului școlar 2017-2018, după ce echipa a revenit acasă.

Grație programului Bursa Talentelor ce aparține Fundației Comunitare Oradea am reușit să lansăm proiectul „Bisericile de Lemn din Țara Beiușului” și să ne îndeplinim atât obiectivele programate, cât și acest obiectiv facultativ – participarea victorioasă la Concursul Interdisciplinar „Cultură și Civilizație în România”.

Ne amintim cu bucurie de momentele frumoase ale proiectului de până acum, iar mai jos vă prezentăm chiar sceneta interpretată în sala festivă a școlii noastre.

ANDREI OROS

andrei oros

ANDREI OROS. Foto: Andreea Greu

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: