CASIAN FĂŞIE: Învață să devii om de afaceri!

Cei de clasa a X-a anul acesta s-au întâlnit cu o nouă materie, care presupune implementarea unor cunoştinţe profesionale elevilor, cu scopul de a le folosi în viitorul apropiat.

prof. Ana Stiop

Prof. ANA ŞTIOP

Această materie se numeste Educaţie Antreprenorială şi este predată la noi în şcoală de către doamna prof. Ana Ştiop, o prezenţă inedită în liceul nostru.

Materia se bazează pe  efectuarea unor studii economice profesionale care pot ajuta elevul în găsirea şi întocmirea unui plan de afaceri, utilizând eficient resursele personale.

După spusele doamnei profesoare, majoritatea elevilor sunt interesați de această materie. Educaţia Antreprenorială îi ajută să gândească în anumite condiţii, cum ar fi criza economică sau necesarul de investiţii care pot salva în continuare afacerea, şi să îşi pună în valoare statutul de conducător si organizator, dându-şi la maxim potenţialul

„Oamenii mereu o să îşi dorească să atingă un nivel de trai cât mai mare şi convenabil, de aceea majoritatea persoanelor aleg să îşi urmeze vocaţia şi decid să părăsească ţara, alegând o alta patrie, în care pot să-şi ducă la bun sfârşit propriul ideal”, ne spune prof. Ştiop.

„Piaţa muncii in ziua de azi este foarte slab dezvoltată, salariile sunt mici, cu excepţia  a câtorva  domenii. De aceea tinerii aleg să plece in strainatate, pentru a avea un viitor mai bun. Eu întotdeauna mi-am încurajat elevii să îşi urmeze visul şi să aleagă tot timpul ceea ce este mai bine pentru ei, iar dacă ei consideră că emigrând intr-o altă ţară le va aduce succes în domeniul ales, atunci nu avem de ce să ne împotrivim.”

Doamna profesoară Ana Ştiop are o experienţă la catedră de peste zece ani şi în prezent îşi împarte timpul între Liceul  Teoretic Onisifor Ghibu, Colegiul Economic Partenie Cosma şi Liceul Teoretic Lucian Blaga, unde predă Educaţie Antreprenorială. Domnia sa a condus cândva o firmă proprie, ceeea ce o îndreptăţeşte să predea această materie.

CASIAN FĂŞIE

CASIAN FÂŞIE

CASIAN FĂŞIE

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: